7 νέα ασθενοφόρα στα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

7 νέα ασθενοφόρα στα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Στις εγκαταστάσεις της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου, βρέθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, χτες, 16 Μαΐου, ενόψει της παράδοσης επτά νέων ασθενοφόρων, τα οποία θα καλύψουν κρίσιμες ανάγκες των Κέντρων Υγείας του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

 

Την αναπληρώτρια υπουργό υποδέχτηκε ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου, Χρήστος Ροϊλός.

Πιο αναλυτικά, τέσσερα ασθενοφόρα προορίζονται για δομές Π.Φ.Υ. Βορείου Αιγαίου: Κέντρο Υγείας Πυργίου (Χίου), Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης, Κέντρο Υγείας Καλλονής και Κέντρο Υγείας Πολυχνίτου και τρία ασθενοφόρα για δομές Π.Φ.Υ. Νοτίου Αιγαίου: Κέντρο Υγείας Σύμης, Κέντρο Υγείας Πάτμου και Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Τήλου. Το έργο της σύμβασης αφορά συνολικό κόστος ύψους 511.599,2 €.

Υπενθυμίζεται ότι από το 2019, μέσω ΕΣΠΑ έχουν αποκτηθεί 27 ασθενοφόρα μικτού όγκου για τις ανάγκες των Κέντρων Υγείας του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

 

Αγαπηδάκη: Αναβαθμίζουμε τις υποδομές σε τουλάχιστον 156 Κέντρα Υγείας

«Ενισχύουμε τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με επιπλέον 7 νέα ασθενοφόρα για τις ανάγκες των Κέντρων Υγείας του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. Απώτερο στόχο μας αποτελεί η αναβάθμιση και η ενίσχυση των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ούτως ώστε οι πολίτες να απολαμβάνουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας αλλά και το υγειονομικό δυναμικό των Κέντρων Υγείας να έχει τα μέσα που χρειάζεται για να φροντίσει την υγεία των συμπολιτών μας», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.
«Στο πλαίσιο αυτό, αναβαθμίζουμε τις υποδομές σε τουλάχιστον 156 Κέντρα Υγείας, ανανεώνουμε τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό σε όλα τα Κέντρα Υγείας της χώρας, ενισχύουμε με επιπλέον ασθενοφόρα τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και προχωράμε σε προσλήψεις 1375 θέσεων για την στελέχωση των δομών ΠΦΥ και των Πανεπιστημιακών Κέντρων Υγείας».

«Από το 2019, συνολικά έχουν διατεθεί 27 ασθενοφόρα μικρού όγκου σε υγειονομικές δομές νησιών του Αιγαίου, τα οποία ενισχύοντας τον στόλο του ΕΚΑΒ, συντελούν στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους και επισκέπτες των νησιών μας, δημιουργώντας παράλληλα αίσθημα ασφάλειας, ικανοποίησης και εμπιστοσύνης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», δήλωσε ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου, Χρήστος Ροϊλός.