Να επιταχυνθούν οι προσλήψεις αναισθησιολόγων στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» ζητούν οι εργαζόμενοι

Να επιταχυνθούν οι προσλήψεις αναισθησιολόγων στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» ζητούν οι εργαζόμενοι

Επικίνδυνη για την ασφάλεια των παιδιών η  υπερεφημέρευση με εντέλλεσθε 

 

Της Τάνιας Η. Μαντουβάλου 

 

Nα επιταχυνθούν οι προσλήψεις αναισθησιολόγων ζητάει το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», προκειμένου στα τακτικά χειρουργεία να σταματήσουν οι αναμονές που φτάνουν ακόμη και το έτος, αλλά και να μην γίνουν επισφαλείς οι ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρονται στα παιδιά, καθώς η υπερεφημέρευση που ζητείται εσχάτως με εντέλλεσθε από την διοίκηση του Νοσοκομείου, ελλοχεύει τέτοιου είδους κινδύνους.  Τα παραπάνω  προκύπτουν από όσα  δηλώνει στο DailyPharmaNews η  πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Επιμελήτρια Α ΕΣΥ, Αναισθησιολόγος Εντατικολόγος Κατερίνα Ντουζέπη. «Το θέμα λιμνάζει από τον Ιούνιο του 2023, οπότε και η τότε διευθύντρια που έχει πλέον συνταξιοδοτηθεί, είχε στείλει σχετικό έγγραφο στη διοίκηση για να γίνουν προκηρύξεις. Μέχρι τώρα όμως εξακολουθούμε να μην έχουμε μόνιμη λύση. Η διοίκηση  προσπαθεί με μπαλώματα και μετακινήσεις από άλλα Νοσοκομεία να λύσει το πρόβλημα και έτσι δημιουργείται μία μεγάλη ανομοιογένεια στο τμήμα».

 

Αναισθησιολόγος θα κάνει 16 εφημερίες το μήνα σε ΓΝΚ και ΠΑΙΔΩΝ ταυτόχρονα

 Ένας άνθρωπος που έρχεται από άλλο Νοσοκομείο δεν προλαβαίνει να προσαρμοστεί σε ένα μήνα. Δεν γνωρίζει καν που να πάει να πιεί νερό, αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Ντουζέπη.  Ιδιαίτερη εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός, ότι αναισθησιολόγος, που υπηρετεί ως μόνιμος ιατρός του Νοσοκομείου Κορίνθου με βαθμό διευθυντή, μετακινήθηκε για το Μάιο στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού, όπου βάσει προγράμματος  προβλέπεται να κάνει 9 εφημερίες το μήνα και 7 εφημερίες στο δικό του Νοσοκομείο, δηλαδή 16 εφημερίες το μήνα, όταν βάσει νόμου προβλέπονται 3-4 εφημερίες το μήνα. Όπως διευκρινίζει η κ. Ντουζέπη, στο οργανόγραμμα του 2012 υπάρχουν  11 οργανικές θέσεις αναισθησιολόγων και αυτή τη στιγμή υπηρετούν 8. «Για να γίνεται σωστά η δουλειά μας, χρειαζόμαστε άλλους 4, αλλά και 3 αν έρθουν, καλό θα είναι».

 

Από  έξι μήνες έως ένα έτος οι αναμονές για τακτικά χειρουργεία- 5 χειρουργικές αίθουσες παραμένουν κλειστές

Όσον αφορά τις χειρουργικές αίθουσες που αυτή τη στιγμή λειτουργούν η κ. Ντουζέπη, επισημαίνει ότι με το ζόρι οι γιατροί μπορούν να υποστηρίξουν τρείς, ενώ πέντε παραμένουν κλειστές. «Τρεις χειρουργικές αίθουσες λειτουργούν κάθε μέρα, δύο των τακτικών χειρουργείων και μία των εκτάκτων.  Και να τονίσουμε ότι οι γενικές μας εφημερίες δεν είναι όπως των Γενικών Νοσοκομείων κάθε 4 μέρες. Εμείς έχουμε γενική εφημερία κάθε δεύτερη μέρα. Οι αναμονές για τα τακτικά χειρουργεία φτάνουν μέχρι το 25. Κυμαίνονται από έξι μήνες έως ένα χρόνο». Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να πάει στο Νοσοκομείο αντιπροσωπεία της ΕΙΝΑΠ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση με τη διοίκηση του Νοσοκομείου και τους εκπροσώπους των Εργαζομένων,  έτσι ώστε να γίνει προσπάθεια να βρεθεί λύση. «Ο  αν. διοικητής κ. Α. Τόσκας και ο διοικητής κ. Ε. Παπασσάβας εξακολουθούν να παραβιάζουν την ισχύουσα νομοθεσία περί ανωτάτου ορίου εργασίας των γιατρών», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΟΕΝΓΕ και συμπληρώνει: «Εκτός από την νομοθεσία, επίσης παραβιάζουν τις αποφάσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου και τις αναφορές τόσο της επιστημονικής υπεύθυνης του Αναισθησιολογικού Τμήματος, όσο και των υπόλοιπων γιατρών του Αναισθησιολογικού Τμήματος». Υπενθυμίζεται ότι το Επιστημονικό Συμβούλιο του νοσοκομείου έχει απορρίψει ομόφωνα το πρόγραμμα εφημέρευσης του Τμήματος Αναισθησιολογίας, που είχε συνταχθεί κατόπιν εντολής του αναπληρωτή διοικητή  Α. Τόσκα.