NEA

Περικοπές σε αναπηρικά επιδόματα και συντάξεις!

Περικοπές σε αναπηρικά επιδόματα και συντάξεις!

Σήμερα στις  12:00 το μεσημέρι διοργανώνει  συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, με αφορμή το κλείσιμο του Ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων στο Σκαραμαγκά αλλά και την πρόθεση της κυβέρνησης για μειώσεις στις αναπηρικές συντάξεις και στα επιδόματα. Και δεν είναι μόνο αυτά. Είναι γνωστό ότι τα άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά και οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, όχι μόνο οικονομικά αλλά και σε σχέση με τις υποδομές και τις υπηρεσίες πρόνοιας που συνεχώς υποβαθμίζονται.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το θέμα έρχεται στο τραπέζι. Το θέμα των περικοπών έως και 800 εκ. ευρώ από τα προνοιακά επιδόματα είναι κάτι που είχε συζητηθεί και επί του Υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον ίδιο να θέτει εαυτόν εκτός κυβέρνησης εάν προχωρούσαν στις μειώσεις. Ωστόσο το θέμα δεν έχει κλείσει.

Έτσι ΑμΕΑ και γονείς ετοιμάζονται να κατέβουν στους δρόμους, ζητώντας το αυτονόητο. Τα μέσα για να ζήσουν με αξιοπρέπεια και να συντηρήσουν τα μέλη της οικογένειας τους χωρίς επιπλέον περικοπές.