NEA

Ο Γιώργος Καμίνης επιμένει, αλλά το υπουργείο Υγείας κωφεύει...

Ο Γιώργος Καμίνης επιμένει, αλλά το υπουργείο Υγείας κωφεύει...

 

Γράφει η Πόπη Γεωργίου

 

Φοιτητές από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών επισκέφθηκαν χθες το πρωί τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, προκειμένου να του εκφράσουν την αγωνία τους για τη διακίνηση και τη χρήση ναρκωτικών ουσιών στον πεζόδρομο της οδού Μασσαλίας.

 

Οι εκπρόσωποι της φοιτητικής παράταξης ΠΑΣΠ του Οικονομικού της Νομικής Αθήνας, Περικλής Τσαρός, Σταύρος Σακκάς και Γιώργος Σιαπέρας, συζήτησαν με τον Γιώργο Καμίνη για την έξαρση του προβλήματος της χρήσης ναρκωτικών σε κοινή θέα και τη διακίνηση ουσιών στον χώρο ανάμεσα στο κτίριο της Νομικής και του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων. Περιέγραψαν τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές, πηγαίνοντας και φεύγοντας από τη σχολή τους, εξέφρασαν  την αγωνία τους για τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στην περιοχή, καθώς και τον προβληματισμό τους για την έλλειψη κρατικής πρόνοιας για τους χρήστες ναρκωτικών.

 

Ο Γιώργος Καμίνης τόνισε μεταξύ άλλων ότι η δημοτική αρχή της Αθήνας θα συνεχίσει να επιμένει στην ανάγκη για ενίσχυση της αστυνόμευσης στο κέντρο της πόλης, καθώς και στις δράσεις για την αναζωογόνηση της περιοχής, με πολιτιστικές εκδηλώσεις, επισημαίνοντας στους φοιτητές ότι η κατάρρευση των κρατικών δομών Πρόνοιας έχει επιτείνει το πρόβλημα.

Ιδιαιτέρως, μάλιστα, ο Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε προς τους φοιτητές ότι έχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες για τη δημιουργία κλειστών χώρων ιατρικώς ελεγχόμενης χρήσης ναρκωτικών ουσιών, οι οποίοι θα περιορίσουν την όχληση, τη δημόσια χρήση ναρκωτικών, αλλά και τους αιφνίδιους θανάτους από υπερβολική δόση ναρκωτικών, καθώς  και ότι ο δήμος Αθηναίων είναι έτοιμος να πρωτοστατήσει στη σχετική πρωτοβουλία.

Ο Γιώργος Καμίνης και ο δήμος Αθηναίων έχουν καταστήσει σαφή την διαθεσιμότητα και την πρόθεσή τους για τη δημιουργία χώρων ιατρικώς ελεγχόμενης χρήσης ναρκωτικών στην Αθήνα.

Όπως είναι αναμενόμενο, δυστυχώς, είναι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας εκείνη η οποία και κωφεύει και σιωπά σχετικά με το θέμα…