ΠΑΘΗΣΕΙΣ & ΘΕΡΑΠΕΙΑ

«Υιοθετώντας νέες τεχνολογίες στον κύκλο ζωής του καρκίνου».

«Υιοθετώντας νέες τεχνολογίες στον κύκλο ζωής του καρκίνου».

Από σήμερα και έως τις 29 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το 23ο Ελληνικό Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, με θέμα  «Υιοθετώντας νέες τεχνολογίες στον κύκλο ζωής του καρκίνου».

 Στο συνέδριο αναμένεται να συζητηθούν οι εξελίξεις στον τομέα της ογκολογίας αλλά τα νέα μέσα αντιμετώπισης μίας νόσου όπως ο καρκίνος που όπως τον ονομάζουν οι ειδικοί αποτελεί έναν «έξυπνο εχθρό» και επιβάλλει την ανάμειξη διαφορετικών ειδικοτήτων στην αντιμετώπιση του.

Όπως δήλωσαν οι φορείς διοργάνωσης του συνεδρίου «στόχος του φετινού συνεδρίου είναι αυτό να αποτελέσει σταθμό ανεφοδιασμού στην ταχέως ανανεωνόμενη επιστημονική πραγματικότητα και φραγμό στις ατεκμηρίωτες απόψεις που εξακολουθούν να κατακλύζουν την καθημερινότητά μας». «Η υποστήριξη των νέων τεχνολογιών στην ογκολογία», συμπλήρωσαν «είναι αναγκαίο να μεταφραστεί σε κέρδος για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου και, επιπλέον, να οδηγήσει σε εξατομίκευση της αντιμετώπισης, τεκμηριωμένα και αποτελεσματικά».

Στις εργασίες του συνεδρίου, συμμετέχουν ενεργά η Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ογκολογίας και ο Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδας –Τομέας Νοσηλευτικής Ογκολογίας αλλά και πολλοί διακεκριμένοι επιστήμονες υγείας από  όλα τα νοσοκομειακά ιδρύματα της Ελλάδα και σημαντικά ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού.