ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Προοπτικές για την Τουρισμό Υγείας στην Ελλάδα

Προοπτικές για την Τουρισμό Υγείας στην Ελλάδα

Στις 28 και 29 Απριλίου διοργανώνεται στο Σικάγο των ΗΠΑ διημερίδα με θέμα «Ο τουρισμός Υγείας στην Ελλάδα και οι ευοίωνες προοπτικές του».

Εδώ και αρκετό καιρό έχει ανοίξει το θέμα του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα. Οι συζητήσεις αρκετές και μακροχρόνιες, δείχνουν ότι ο ιατρικός τουρισμός μπορεί να αποφέρει και οικονομικό όφελος αλλά και ένα άνοιγμα της χώρας στο εξωτερικό σε έναν τομέα όπου το ανθρώπινο δυναμικό μπορεί να στηρίξει με τις γνώσεις και την αξιοπιστία του.

Έτσι στις 28 και 29 Απριλίου το ίδιο θέμα μπαίνει ξανά στο τραπέζι, αυτή τη φορά σε μία διημερίδα που διοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο Τομέας Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ, και η Κεντρική Ένωση Δήμων και Ελλάδας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Σικάγο.

Η εκδήλωση αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον αρκετών επιφανών ελλήνων της Αμερικής, επιχειρηματίες, εκπροσώπους ελληνικών και ξένων ΜΜΕ αλλά και εκπροσώπων εταιρειών που ασχολούνται με τον τουρισμό υγείας. Οι συζητήσεις που θα γίνουν αφορούν κυρίως την προοπτική ανάπτυξης αυτού του τομέα στην χώρα μας και φυσικά την πιθανότητα εισροής ομογενών από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ αλλά και του Τομέα Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών  κ.Γ.Πατούλης, «O Ιατρικός  Τουρισμός  αποτελεί έναν νέο σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης που προέρχεται μέσα από το ιατρικό δυναμικό της χώρας μας. Ξεκινούμε σειρά δράσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίες έχουν στόχο τη δημιουργία ενός διεθνούς πλαισίου για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας στη χώρα μας. Η Ελλάδα διαθέτει υψηλό επιστημονικό δυναμικό ενώ οι ιατρικές υπηρεσίες έχουν από τις πιο  υψηλές προδιαγραφές   παγκοσμίως. Τη σημαντική αυτή δυναμική η χώρα μας μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει».

Στη διημερίδα την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής