ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Οι αξονικοί τομογράφοι χαλάνε. Επιδιορθώνονται, όμως;

Οι αξονικοί τομογράφοι χαλάνε. Επιδιορθώνονται, όμως;

Γράφει η Πόπη Γεωργίου

Η κατάσταση στο νοσοκομείο «Ασκληπιείο» της Βούλας έχει φτάσει σε δραματικά όρια, καθώς λειτουργεί εδώ και σχεδόν έναν μήνα χωρίς αξονικό τομογράφο, ο οποίος παραμένει… χαλασμένος! Έτσι, όταν το νοσοκομείο έχει γενική εφημερία αναγκάζεται να διακομίζει τα επείγοντα περιστατικά τα οποία χρήζουν αξονικής τομογραφίας σε άλλο νοσοκομείο.

Την ίδια στιγμή, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Πάνος Παπανικολάου αναφέρει από χθες το βράδυ ότι εκτός λειτουργίας ετέθη και ο αξονικός τομογράφος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Χαϊδαρίου «Αττικόν», και μάλιστα σε ημέρα γενικής εφημερίας του ιδρύματος...

Ουδείς μπορεί να κατανοήσει γιατί η λαλίστατη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας τηρεί συστηματική σιωπή σχετικά με τους αξονικούς τομογράφους στα δύο πολύ μεγάλα νοσοκομεία αρμοδιότητας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου.

Η πρόεδρος του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων του Ασκληπιείου και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ Δέσποινα Τοσονίδου έχει δηλώσει εδώ και μερικές μέρες τα εξής:

«Προκαλεί μεγάλη ανησυχία η επίμονη σιωπή του Υπ. Υγείας και της Διοίκησης της 2ης ΥΠΕ για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία τελεί το Ασκληπιείο Βούλας για πάνω από 20 ημέρες. Το μοναδικό Δημόσιο νοσοκομείο στα νότια προάστια δεν διαθέτει για μια ακόμα φορά αξονικό τομογράφο. Έτσι καθίστανται επισφαλείς η γενική εφημερία, η καθημερινή εφημερία για τα ορθοπεδικά περιστατικά καθώς και η λειτουργία των κλινικών μας. Την ίδια στιγμή που το Νοσοκομείο βρίσκεται χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο από τις 10 Μαρτίου και επιχειρείται ταυτόχρονα η υφαρπαγή τμήματος του οικοπέδου του, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αρνείται να μας δεχτεί.  

Ας μας ενημερώσει επιτέλους το Υπ. Υγείας ποια είναι τα σχέδια του για το Ασκληπιείο Βούλας.»

Για το θέμα του «Ασκληπιείου» της Βούλας, μάλιστα, ανακοίνωση έχει δώσει στη δημοσιότητα και το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή στην ΟΕΝΓΕ.

Από το υπουργείο Υγείας, ούτε φωνή ούτε ακρόαση…