ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Η Bayer Hellas στηρίζει 10 νέους εθελοντές που προσφέρουν σε κοινωφελείς οργανώσεις

Η Bayer Hellas στηρίζει 10 νέους εθελοντές που προσφέρουν σε κοινωφελείς οργανώσεις

Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας που υλοποιεί η Bayer Ελλάς, συνεργάζεται με το νεανικό οργανισμό AIESEC, προσφέροντας τη δυνατότητα σε 10 νέους από όλο τον κόσμο να εργαστούν εθελοντικά σε MKO και ιδρύματα με σημαντικό έργο στην ελληνική κοινωνία.

 

Συγκεκριμένα, 10 εθελοντές από Μαρόκο, Αλγερία, Τσεχία, Πακιστάν, Ιταλία, ΗΠΑ, Ινδία, Φινλανδία και Κίνα, θα προσφέρουν την εργασία τους για όλο το διάστημα του καλοκαιριού στις οργανώσεις Νόστος, Καρδιά του Παιδιού, Θετική Φωνή, Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, UNESCO, Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο και στο Σύλλογο Μερίμνης Ανηλίκων.

 

Με αφορμή τη συνεργασία της εταιρείας με την AIESEC, η κα Σόνια Μουσαβερέ, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Bayer Ελλάς και υπεύθυνη για το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας, δήλωσε: «H συνεργασία μας με την AIESEC συνδυάζει δύο πολύ σημαντικά στοιχεία της κοινωνικής μας δράσης: τον εθελοντισμό και την υποστήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Προωθεί την αξία του εθελοντισμού, τη διαπολιτισμικότητα, και την ανάπτυξη ηγετικών χαρακτηριστικών των νέων ανθρώπων, προσφέροντας παράλληλα σημαντική βοήθεια στο έργο οργανώσεων που έχουν αποδεδειγμένη και σημαντική συνεισφορά στην ελληνική κοινωνία».

 

Η AIESEC

Είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός, νεανικός οργανισμός, με περισσότερα από 70.000 ενεργά μέλη παγκοσμίως. Διοικείται και απευθύνεται σε νέους από 18 έως 30 ετών. Έχει παρουσία σε περισσότερες από 130 χώρες σε όλον τον κόσμο και στην Ελλάδα σε 9 Πανεπιστήμια. Επιπλέον, στη χώρα μας, έχει προσφέρει περισσότερες από 12.000 θέσεις πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις εκπαιδευτικούς φορείς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 18.000 νέους κι έχει αναπτύξει συνεργασίες με περισσότερους από 6.000 φορείς από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Όπως αναφέρουν από τη μεριά τους  εθελοντές από το εξωτερικό - μέλη της AIESEC, μέσω των προγραμμάτων εθελοντικής δράσης και διεθνούς πρακτικής άσκησης, μπορούν να ζήσουν και να εργαστούν στις χώρες του δικτύου της, να γνωρίσουν τον πολιτισμό τους και να συνεργαστούν με άλλους ανθρώπους, αναπτύσσοντας παράλληλα τα ηγετικά τους χαρακτηριστικά.  

 

 

photo

«Η κα. Σόνια Μουσαβερέ, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Bayer Ελλάς μαζί με μέλη του νεανικού οργανισμού AIESEC και δύο από τους εθελοντές από το εξωτερικό.»

 

 

photo

«Η κα. Σόνια Μουσαβερέ, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Bayer Ελλάς»