ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Το ΚΕΣΥ και η εκπαίδευση στις ιατρικές ειδικότητες κάνουν άνω - κάτω την ΟΕΝΓΕ!

Το ΚΕΣΥ και η εκπαίδευση στις ιατρικές ειδικότητες κάνουν άνω - κάτω την ΟΕΝΓΕ!

Γράφει η Πόπη Γεωργίου

 

Το έλα να δεις γίνεται στην Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ)!

Παρά το γεγονός ότι δεν προβλέπεται διαδικασία ανάκλησης του εκπροσώπου της ΟΕΝΓΕ στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ), η παράταξη «Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή», η οποία είναι η παράταξη του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Πάνου Παπανικολάου, ζητεί με έμφαση και μετ’ επιτάσεως την ανάκληση του Δημήτρη Βαρνάβα, ο οποίος είναι στέλεχος της παράταξης «Μέτωπο» και ο γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), από την Ολομέλεια και την Εκτελεστική Επιτροπή του ΚΕΣΥ!

Η αιτία, σύμφωνα με το «Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή», είναι το γεγονός ότι ο Δημήτρης Βαρνάβας ψήφισε, λένε, αποφάσεις του ΚΕΣΥ για την αναμόρφωση της εκπαίδευσης στην ιατρική ειδικότητα, οι οποίες αντανακλούν πιστά τις προσωπικές απόψεις και θέσεις του προέδρου του ΚΕΣΥ Κώστα Μάρκου και στρέφονται εναντίον των θέσεων της ΟΕΝΓΕ, καθώς και των θέσεων των τριών μεγαλύτερων τοπικών Ενώσεων των γιατρών του ΕΣΥ της χώρας μας, δηλαδή της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) και της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (ΕΙΝΑ)...

Από τη δική του πλευρά, ο Δημήτρης Βαρνάβας επικαλείται δύο τινά: πρώτον, δεν υπάρχει καμία νομοθετημένη διαδικασία για ανάκληση του εκπροσώπου της ΟΕΝΓΕ από τα όργανα του ΚΕΣΥ, γεγονός το οποίο δείχνει, συν τοις άλλοις, ότι ο νομοθέτης δεν θεωρεί τον εκπρόσωπο της ΟΕΝΓΕ ως απλό μεταφορέα της παρούσης κάθε φορά πλειοψηφικής άποψης της Ομοσπονδίας στα όργανα του ΚΕΣΥ. Ο εκπρόσωπος της ΟΕΝΓΕ στο ΚΕΣΥ, με άλλα λόγια, δεν δεσμεύεται από κάποια κατηγορική εντολή.

Δεύτερον, ο Δημήτρης  Βαρνάβας υποστηρίζει ότι ψήφισε στις σχετικές με τις ιατρικές ειδικότητες διαδικασίες του ΚΕΣΥ με βάση τις αποφάσεις του τελευταίου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ, αποφάσεις, τις οποίες, σύμφωνα με τον ίδιον, η παρούσα πλειοψηφία της ΟΕΝΓΕ έχει «ξεχάσει» παντελώς!

Έτσι, ο ίδιος δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί από τα όργανα του ΚΕΣΥ, παρά τις πιέσεις τις οποίες ασκεί η παράταξη του Πάνου Παπανικολάου στα όργανα της ΟΕΝΓΕ.

Σημειώνεται, γιατί έχει τη σημασία του, ότι η παράταξη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτης Ρέτζιου, η ΔΗΠΑΚ, δεν έχει λάβει θέση στο ζήτημα, τουλάχιστον δημοσίως ή στα όργανα της ΟΕΝΓΕ, όπως χωρίς κατατεθειμένη σχετική θέση παραμένουν επίσης οι υπόλοιπες παρατάξεις στο Γενικό Συμβούλιο και την Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ.

Θα έχουμε συνέχεια στο δράμα;