NEA

«Week of Possibilities»: Μία εβδομάδα προσφοράς με άμεσο κοινωνικό αντίκτυπο

«Week of Possibilities»: Μία εβδομάδα προσφοράς με άμεσο κοινωνικό αντίκτυπο

Το «Week of Possibilities» είναι η εβδομάδα εθελοντισμού της AbbVie που διεξάγεται κάθε χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο. Φέτος, πάνω από 6.000 εργαζόμενοι σε περισσότερα από 50 υποκαταστήματα της AbbVie ανά την υφήλιο, συμμετείχαν σε δράσεις εθελοντισμού που σχετίζονταν είτε με προγράμματα προσφοράς στις τοπικές κοινωνίες για συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, είτε με προγράμματα εκπαίδευσης.

 

Οι εργαζόμενοι στην AbbVie Ελλάδος με την υποστήριξη του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ethelon ετοίμασαν περισσότερα από 1.000 πακέτα υγιεινής (οδοντόβουρτσα, οδοντόπαστα, σαπούνι, αντισηπτικά μαντηλάκια, επιτραπέζια χαρτομάντηλα) προκειμένου να διατεθούν σε συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη και τα παρέδωσαν οι ίδιοι σε 7 οργανισμούς, οι οποίοι καλύπτουν ανάγκες διαφορετικών ομάδων πληθυσμού μέσα στην πόλη. Επίσης, ομάδα εργαζομένων της AbbVie πραγματοποίησε απευθείας παραδόσεις 300 περίπου πακέτων υγιεινής σε συνανθρώπους μας στο πλαίσιο της δομής One Stop που φιλοξενείται στη στέγη του συνΑθηνά.

 

Στην AbbVie, η Εταιρική Ευθύνη δεν είναι μια θεωρητική εταιρική έννοια: «Σε μια εποχή που οι πόροι είναι περιορισμένοι και τα προβλήματα συσσωρεύονται, προσπαθούμε να εντοπίζουμε τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, με στόχο να βοηθάμε όσο το δυνατόν πιο ουσιαστικά, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας», αναφέρει η Άντζελα Βερναδάκη, Market Access & External Relations Directorτης AbbVie. «Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για τη δράση που υλοποιήσαμε κατά τη διάρκεια του «Week of Possibilities», τόσο για την συγκινητική ανταπόκριση των συναδέλφων σε αυτή την προσπάθεια, όσο και για τον ουσιαστικό αντίκτυπο της πρωτοβουλίας μας».

 

Το AbbVie Foundation         

Το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα AbbVie Foundation είναι αφοσιωμένο στην αρωγή των ευάλωτων πληθυσμών παγκοσμίως, μέσω της δέσμευσης για την οικοδόμηση ισχυρών κοινοτήτων, βιώσιμων συστημάτων υγείας και αποτελεσματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

 

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι όλες οι ενέργειες του «Week of Possibilities» σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, καθώς εκείνοι βρίσκονται πιο κοντά και αφουγκράζονται τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας των πολιτών. Η αξιολόγηση των δράσεων μέσα από αυτό το πρίσμα, εξασφαλίζει ότι οι δράσεις της AbbVie σε ολόκληρο τον κόσμο θα έχουν την μεγαλύτερη δυνατή επίδραση στην κοινωνία.

 

 

photo