ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Ο Ανδρέας Ξανθός προκαλεί να ανέβει το επίπεδο της κριτικής από την αντιπολίτευση

Ο Ανδρέας Ξανθός προκαλεί να ανέβει το επίπεδο της κριτικής από την  αντιπολίτευση

Γράφει η Πόπη Γεωργίου

 

Θα περίμενε κανείς η πολύ πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, την οποία παραχώρησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) θα αποτελούσε μία τομή στον δημόσιο διάλογο για τη νέα δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

 

Θα περίμενε κανείς, με άλλα λόγια, ότι θα ανέβαινε το επίπεδο της ποιότητας του σχετικού δημοσίου διαλόγου. Εις μάτην…

 

Η όποια κριτική έχει ασκηθεί μέχρι σήμερα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχετικά με το σχέδιό της για τη νέα δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι μάλλον άσφαιρη, καθώς αντικείμενά της είναι τα μελλούμενα και όχι τα τρέχοντα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας της χώρας μας, η οποία έχει ξεφύγει από τους στόχους της κριτικής εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, αφού οι πάντες ασχολούνται με τα σχέδια για τις ΤΟΜΥ...

 

Έτσι, ο Ανδρέας Ξανθός έδωσε την περασμένη Τρίτη τον καλύτερο εαυτό του στη συνέντευξη Τύπου για τις ΤΟΜΥ, με έναν πολύ ενημερωμένο για το θέμα και αρκούντως καταρτισμένο πολιτικά αναπληρωτή γενικό γραμματέα για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τον Σταμάτη Βαρδαρό!

 

Ο Ανδρέας Ξανθός δεν «επέτρεψε» καμία δύσκολη ή «πονηρή» δημοσιογραφική ερώτηση, απάντησε σε ό,τι ερωτήθη με άνεση και χωρίς να χρησιμοποιήσει ούτε μία φορά υψηλούς τόνους, οι οποίοι, άλλωστε, δεν του πάνε.

 

Ο Ανδρέας Ξανθός, λοιπόν, παραχώρησε μία μεγάλη συνέντευξη Τύπου για ένα, αντικειμενικά, πολύ σημαντικό θέμα και εισέπραξε μόνον μία τυπική, αναμενόμενη και χωρίς αναλυτικές αξιώσεις ανακοίνωση από την Ν.Δ.

 

Είναι προφανές, όμως, ότι η καλή εμφάνιση του Ανδρέα Ξανθού δεν του εξασφαλίζει, σε καμία περίπτωση, την καλή συνέχεια του εγχειρήματος των ΤΟΜΥ.

 

Το άμεσο μέλλον είναι εδώ, οι ΤΟΜΥ θα λειτουργούν σε λίγο στην πραγματική, καθημερινή ζωή της χώρας μας και ο Ανδρέας Ξανθός θα υποχρεωθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να στέκεται διαρκώς πολιτικά στο ύψος το οποίο έδειξε ότι μπορεί να στέκεται.

 

Ο Ανδρέας Ξανθός προκαλεί, λοιπόν! Προκαλεί την αντιπολίτευση να ανεβάσει τις ταχύτητες και τα επίπεδα της πολιτικής της κριτικής και αυτό είναι πολύ καλό και για την πολιτική και για την πολιτική Υγείας και για τη δημοκρατία!