ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

«Δαφνί»: Δεν θέλουν το νέο σύστημα...

«Δαφνί»: Δεν θέλουν το νέο σύστημα...

Γράφει η Πόπη Γεωργίου

 

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πύλη του ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ – «Δαφνί») καλεί για αύριο, στις 10:30 π.μ., τους γιατρούς και τους εργαζόμενους του ιδρύματος ο  ενιαίος σύλλογος εργαζομένων του «Δαφνιού».

 

Έτσι, μετά από τους γιατρούς και τους εργαζόμενους της ψυχιατρικής κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Αθήνας «Αιγινήτειο» και του ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής «Δρομοκαΐτειο», είναι αύριο η σειρά των γιατρών και των εργαζομένων του «Δαφνιού» να διαμαρτυρηθούν για το νέο, πιλοτικό σύστημα της ψυχιατρικής εφημερίας του λεκανοπεδίου.

 

Ο ενιαίος σύλλογος των εργαζομένων στο «Δαφνί» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ότι, παρά τα χρήματα που δαπανήθηκαν και είναι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, εθνικά και κυρίως κοινοτικά κονδύλια, τα αποτελέσματα στην οργάνωση της Ψυχικής Υγείας είναι τραγικά.

 

«Το νέο μεταβατικό σύστημα εφημερίας που εξήγγειλε το Υπουργείο Υγείας προσθέτοντας επιπλέον εφημερίες στο ΨΝΑ δεν προσφέρει απολύτως τίποτε στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών ψυχικής υγείας και δεν αγγίζει καν το επίπεδο απόπειρας επίλυσης των προβλημάτων που διαχρονικά ταλανίζουν τον πολύπαθο χώρο της Ψυχικής Υγείας. Από την στιγμή που δεν υπάρχουν οι υποδομές σε επαρχία και αστικά κέντρα ο ασθενής να νοσηλεύεται στον τόπο κατοικίας του λαμβάνοντας ποιοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας και να μην χρειάζεται να διασχίζει όλη την χώρα για να νοσηλευτεί σε ένα ράντζο στο Δαφνί».