NEA

ΕΟΠΥΥ: Προσπάθειες να παραταθεί η νοσηλεία του άτυχου, τετραπληγικού ντελιβερά

ΕΟΠΥΥ: Προσπάθειες να παραταθεί η νοσηλεία του άτυχου, τετραπληγικού ντελιβερά

Γράφει η Πόπη Γεωργίου

 

Έκκληση προς το υπουργείο Υγείας να δώσει μία ακόμη παράταση στην παραμονή του άτυχου ντελιβερά Γιώργου Ιωαννίδη στο κέντρο αποκατάστασης «Animus» στη Λάρισα, απευθύνει η αδελφή του, Μαρία Ιωαννίδου. Ο 32χρονος νοσηλεύεται από το Μάιο του 2016, όμως πριν μερικές ημέρες έληξε η περίοδος που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα  να υποχρεούται να φύγει από το κέντρο αποκατάστασης. 

«Προχτές με ενημέρωσαν, ότι ήρθε ένα χαρτί από τον ΕΟΠΥΥ που μας λέει, ότι από αρχές Νοεμβρίου δεν μας καλύπτει άλλο και ότι πρέπει να φύγουμε... Ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι, που προσπαθούν να στερήσουν από τον αδερφό μου να συνεχίζει να κάνει όνειρα και να προσπαθεί να επανέλθει στη ζωή του; Ποιοι είναι αυτοί που του στερούν το δικαίωμα αυτό;;;” έγραψε η Μαρία Ιωαννίδου στη σελίδα της στο facebook. 

Απευθυνθήκαμε χθες το απόγευμα αρμοδίως στο υπουργείο Υγείας και μας ενημέρωσαν ότι έχει βρεθεί ένας «διάδρομος» για λύση στο θέμα, με τον αντιπρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Τάκη Γεωργακόπουλο να γνωρίζει τις σχετικές λεπτομέρειες.

Πράγματι, λοιπόν, λύση στο θέμα της παράτασης της νοσηλείας του άτυχου νεαρού, τετραπληγικού πλέον ντελιβερά από την Καστοριά, ο οποίος νοσηλεύεται σε Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα, αναζητεί ήδη η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μας εξηγεί ο Τάκης Γεωργακόπουλος, "καταβάλλεται προσπάθεια να αναζητηθεί ο τρόπος προκειμένου να ξεπερασθεί το τυπικό κώλυμα της νομοθεσίας στο συγκεκριμένο θέμα. Καλέσαμε ήδη την οικογένεια του ασθενή να καταθέσει στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ) έγγραφο αίτημα για νέα παράταση της νοσηλείας του, ενώ, στη συνέχεια, εάν το ΑΥΣ αποφανθεί αρνητικά, υπάρχει επίσης η δυνατότητα να εξετάσει ανάλογο έγγραφο αίτημα και το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ».