ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Καταστράφηκαν σχεδόν όλα τα φαρμακεία στη Μάνδρα Αττικής! Με αυταπάρνηση στη μάχη για την εξυπηρέτηση των πολιτών όσοι διασώθηκαν

Καταστράφηκαν σχεδόν όλα τα φαρμακεία στη Μάνδρα Αττικής!  Με αυταπάρνηση στη μάχη για την εξυπηρέτηση των πολιτών όσοι διασώθηκαν

Η κακοκαιρία και τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έχουν προκαλέσει το θάνατο 15 μέχρι στιγμής ανθρώπων και τεράστιες καταστροφές, χτύπησε αλύπητα και τους φαρμακοποιούς.

 

Από το Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

 

 Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Μάνδρα Αττικής, που ήταν ένα από τα σημεία εκείνα στη χώρα που η κακοκαιρία άφησε πιο έντονα τα σημάδια της, έχουν απομείνει να λειτουργούν μόλις δύο από τα συνολικά έντεκα φαρμακεία, με αποτέλεσμα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής να παρέμβει και σε συνεννόηση με τους τομεάρχες της Μάνδρας κ. Σωτήρη Λουκόπουλο και Ελευσίνας κ. Νικόλαο Βιλλιώτη, να αναζητήσει κάποια λύση για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των πληγέντων περιοχών.

Η καταστροφή που υπέστησαν οι φαρμακοποιοί της Μάνδρας φαίνεται ότι είναι πολύ μεγάλη. Αρκεί να σκεφτεί κανείς, ότι όπως ανέφεραν στο DailyPharmaNews άνθρωποι στα γραφεία του ΦΣΑ, δέχτηκαν κλήση από φαρμακοποιό – μέλος, ο οποίος ανέφερε ότι το μόνο που έμεινε όρθιο είναι οι τέσσερεις τοίχοι του φαρμακείου του. Τα τέσσερα από τα εννέα φαρμακεία που επλήγησαν καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Ο πρόεδρος του ΦΣΑ κ. Κώστας Λουράντος κινητοποιήθηκε άμεσα και σε συνεννόηση, όπως προαναφέρθηκε με τους τομεάρχες των περιοχών Μάνδρας και Ελευσίνας, ανακοίνωσε ότι τα φαρμακεία της περιοχής της Μάνδρας που δεν επλήγησαν, θα παραμένουν στην υπηρεσία του κοινού μέχρι της 11 το βράδυ και οι διανυκτερεύσεις θα πραγματοποιούνται από τα φαρμακεία της περιοχής της Ελευσίνας.

Μάλιστα αποφασίστηκε κλιμάκιο του Φ.Σ.Α. να μεταβεί άμεσα –στις 3 το απόγευμα- στην πληγείσα περιοχή ώστε να κάνει εκτίμηση των ζημιών των φαρμακείων και να τους παρέχει την καλύτερη δυνατή βοήθεια.  

Ο κ. Λουράντος πριν μεταβεί στην περιοχή και έχοντας ενημέρωση από τους συναδέλφους του, χαρακτήρισε ήδη από χτες Τετάρτη σε ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook «τραγική» την κατάσταση στην Δυτική Αττική και κάλεσε τους πληγέντες συναδέλφους «να απευθυνθούν στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής για να λάβουν οδηγίες, σχετικά τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν για να πάρουν αμέσως την βοήθεια που απαιτείται για να συνεχίσουν την λειτουργία τους».

Συνεχίζοντας ο κ. Λουράντος, τόνισε τη σημασία της συλλογικότητας: «Η απόφαση μας να βοηθήσουμε πάσει θυσία τους συναδέλφους μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή τους, αποδεικνύει την έννοια της συλλογικότητας ως το μοναδικό όπλο για να ξεπερνάμε τα αναπάντεχα και δύσκολα πολλές φορές προβλήματα που προκύπτουν από την καθημερινότητα.

Συνάδελφοι, συμπαριστάμεθα ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ στις δύσκολες αυτές στιγμές. Ο ΦΣΑ είναι δίπλα σας».

Εντυπωσιακό όμως είναι το γεγονός ότι οι δύο φαρμακοποιοί που «έμειναν όρθιοι» ύστερα από τη θεομηνία στην Μάντρα αγνοώντας τον κίνδυνο –καθώς ο καιρός δεν έχει βελτιωθεί ουσιαστικά- προσφέρθηκαν οι ίδιοι να εξυπηρετήσουν τον κόσμο κρατώντας ανοικτά τα φαρμακεία τους, αν και, όπως ανέφερε ο κ. Λουράντος στο DailyPharmaNews θα μπορούσαν να μην το κάνουν, ειδικά σε μία περιοχή που έχει υποστεί τόσο μεγάλες καταστροφές.