ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

«Diabetes Congress Highlights 2017»: Τα σημαντικότερα επιστημονικά δεδομένα της χρονιάς από τα μεγάλα διεθνή συνέδρια για το Σακχαρώδη Διαβήτη

«Diabetes Congress Highlights 2017»:  Τα σημαντικότερα επιστημονικά δεδομένα της χρονιάς από τα μεγάλα διεθνή συνέδρια για το Σακχαρώδη Διαβήτη

Η συμβολή στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση και ενημέρωση των Επιστημόνων Υγείας με καινοτόμα προγράμματα που δίνουν τη δυνατότητα σε όσο το δυνατό περισσότερους Επιστήμονες Υγείας να ενημερωθούν με τρόπο αξιόπιστο και περιεκτικό για τα σημαντικότερα επιστημονικά δεδομένα που παρουσιάστηκαν το 2017 στα μεγάλα διεθνή συνέδρια για το Σακχαρώδη Διαβήτη αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για τη ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ, που σε συνεργασία με την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία προχωρά και φέτος στη στήριξη των «Diabetes Congress Highlights», που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017, από 17.15 έως 22.00, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138).

 

Τι είναι τα «Diabetes Congress Highlights 2017» 

Είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για Επαγγελματίες Υγείας, την επιστημονική ευθύνη του οποίου έχει η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (Ε.Δ.Ε.) και το οποίο υποστηρίζεται από τη Φαρμασέρβ - Λίλλυ. 

 

Σκοπός του προγράμματος είναι η παρουσίαση σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη της Ελληνικής Ιατρικής Κοινότητας, των σημαντικότερων επιστημονικών δεδομένων που παρουσιάστηκαν & συζητήθηκαν στα διεθνή διαβητολογικά συνέδρια του 2017 των Επιστημονικών Εταιρειών: 

  • ADA (Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία) 
  • EASD (Ευρωπαϊκή Διαβητολογική Εταιρεία) 

 

Τρόπος οργάνωσης του προγράμματος 

Η Ε.Δ.Ε. συνέστησε με δική της ευθύνη, 2 Επιστημονικές Ομάδες, τα μέλη των οποίων παρακολούθησαν τα παραπάνω συνέδρια. Στη συνέχεια, οι επιστημονικές αυτές ομάδες, σε συνεργασία και με άλλα μέλη της ΕΔΕ, συνέταξαν, επιμελήθηκαν και θα παρουσιάσουν στην Ελληνική Ιατρική Κοινότητα τα επιλεγμένα από την ΕΔΕ επιστημονικά δεδομένα στο πλαίσιο Επιστημονικής Εκδήλωσης «Diabetes Congress Highlights 2017». 

Οι εργασίες της εκδήλωσης θα μεταδοθούν και μέσω διαδικτύου σε δορυφορικές εκδηλώσεις στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα διαδικτυακής πρόσβασης για κάθε ενδιαφερόμενο Επαγγελματία Υγείας. 

 

Η Θεματολογία της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει: 

  • Νεότερες προσεγγίσεις στη θεραπευτική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη 
  • Διαβήτης και Καρδιαγγειακό 
  • Κοινωνική και ψυχολογική προσέγγιση- Άσκηση - Νοητική δυσλειτουργία - Ύπνος 

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης επισυνάπτεται

 

Ενημέρωση και για τους δημοσιογράφους Υγείας μέσω των «Diabetes Congress Highlights 2017»

Η Φαρμασέρβ–Λίλλυ θεωρεί πολύ σημαντική την ενημέρωση των δημοσιογράφων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας για τα νεότερα δεδομένα που παρουσιάζονται στα μεγάλα διεθνή συνέδρια για το Σακχαρώδη Διαβήτη. Για αυτό, προσκαλεί να τους δημοσιογράφους Υγείας να παρακολουθήσουν, εφόσον το επιθυμούν, τα «Diabetes Highlights 2017».