Τα νοσοκομεία της Αττικής για άλλη μία μέρα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, λόγω της στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ, από τις 11.00 μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι, ενώ οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι βρίσκονται σε 24 απεργία διεκδικώντας δεδουλευμένα και μονιμότητα. Στις 12.00 το μεσημέρι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, ενώ το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει αποφασίσει ότι οι περίπου 10.000 συμβασιούχοι καλύπτουν «πάγιες και διαρκείς ανάγκες», η κυβέρνηση δεν προχωρά στη μονιμοποίηση τους με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Κι ενώ οι συμβάσεις ανανεώθηκαν μέχρι 31/12/18, δεν καταβάλλεται η μισθοδοσία τους, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ «τα νοσοκομεία χωρίς τους συμβασιούχους θα καταρρεύσουν» γεγονός που δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα εάν αναλογιστούμε ότι ο αριθμός (10.000) των εργαζόμενων συμβασιούχων είναι τεράστιος.

Στο χορό των κινητοποιήσεων αναμένεται να μπουν και οι επικουρικοί γιατροί, οι οποίοι μετά τη λήξη των συμβάσεων τους θα αποχωρήσουν από τη θέση τους, εκτός εάν δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος με «βασική προυπόθεση ότι τα νοσοκομεία θα έχουν χρήματα από ίδια έσοδα για να καλύψουν τις ανάγκες μισθοδοσίας, πράγμα που σημαίνει ότι η ομηρία των επικουρικών γιατρών διαιωνίζεται και χειροτερεύει», σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ και συνεχίζει λέγοντας ότι «η μη καταβολή δεδουλευμένων αποτελεί ενέργεια απαξίωσης των νοσοκομειακών γιατρών και την ευθύνη φέρει η πολιτική ηγεσία». Στη συνέχεια της ανακοίνωσης η ΕΙΝΑΠ τονίζει ότι βασικό αίτημα αποτελεί η μη απόλυση κανενός επικουρικού ιατρού γι’ αυτό και θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις, ενώ συγκαλεί σε συνελεύσεις τα μέλη τις ΕΙΝΑΠ στα νοσοκομεία.

 

 

 

 

 

Share.
Exit mobile version