Από τη Ρούλα Σκουρογιάννη

 

Και τέταρτος θάνατος, πιθανότατα από τον ιό Έμπολα, αναφέρθηκε την Κυριακή, στην απομακρυσμένη βορειοανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων μέσα σε ένα μήνα αυξήθηκε σε 37 από 29.

 Από τις 37 περιπτώσεις αιμορραγικού πυρετού που καταγράφηκαν από τις αρχές Μαΐου, δύο έχουν επιβεβαιωθεί ως κρούσματα Ebola, τρεις, συμπεριλαμβανομένου και του τελευταίου θανάτου, θεωρούνται πιθανές και 32 είναι ύποπτες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Π.Ο.Υ., Eugene Kabambi, στο Reuters.

 Οι υγειονομικές αρχές παρακολουθούν 416 άτομα που έρχονται σε επαφή με πάσχοντες και έχουν αποστείλει κινητά εργαστήρια στην περιοχή για να ελέγξουν ταχύτερα τους ανθρώπους που εμφανίζουν συμπτώματα, ανέφερε ο Kabambi.

 Η ακραία απομόνωση της επηρεαζόμενης ζώνης βοήθησε να περιοριστεί η εξάπλωση του εξαιρετικά μεταδοτικού ιού, αν και οι μεγάλες ελλείψεις υποδομών και μέσων (όπως ελλείψεις στις τηλεπικοινωνίες, ελάχιστοι ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι ακόμα και η έλλειψη θερμομέτρων) εμποδίζουν τη βέλτιστη αντίδραση και τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της εξάπλωσης του ιού.

Share.
Exit mobile version