Η δράση αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Μεγαλύτερων Ηλικιακά Ανθρώπων, την 1η Οκτωβρίου, η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία θα πραγματοποιήσει για δεύτερη συνεχή χρονιά ένα συμβολικό διαγενεακό περπάτημα στα γραφικά στενά της Πλάκας, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024.

Η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία, με σεβασμό στις κατευθυντήριες οδηγίες του ΠΟΥ για τη χρήση σωστής ορολογίας και στο πλαίσιο της παγκόσμιας προσπάθειας που καταβάλλεται για την καταπολέμηση του ηλικιακού ρατσισμού, χρησιμοποιεί τον όρο «μεγαλύτερα ηλικιακά» αντί του «ηλικιωμένα».

Ο περίπατος έχει ως αφετηρία το Σταθμό Μετρό Ακρόπολης και θα καταλήξει στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης “Αγγελική Χατζημιχάλη”, όπου θα ακολουθήσει ξενάγηση. Το Μουσείο Λειτουργεί από το 1980 και στεγάζεται στο παλιό αρχοντικό της πρώτης Ελληνίδας λαογράφου Αγγελικής Χατζημιχάλη (1895-1965) στην Πλάκα. Στις αίθουσες του Μουσείου εκτίθενται συλλογές αντικειμένων λαϊκής τέχνης με έργα ξυλογλυπτικής, μεταλλοτεχνίας, αγγειοπλαστικής, παραδοσιακές φορεσιές, κεντήματα και χαλιά φτιαγμένα σε αργαλειούς αλλά και έπιπλα, βιβλία, επιστολές και προσωπικά αντικείμενα της λαογράφου.

Η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία καλεί γονείς με παιδιά, παππούδες και γιαγιάδες με εγγόνια και φίλους να συμμετάσχουν στη δράση και να έρθουν να περπατήσουν όλοι μαζί στα όμορφα γραφικά στενά της Πλάκας και να περάσουν ένα όμορφο πρωινό Σαββάτου.

Το συμβολικό διαγενεακό περπάτημα στα γραφικά στενά της Πλάκας υλοποιείται με την πολύτιμη συνεργασία τηςAntama και με τη στήριξη του ευρωπαϊκού προγράμματος άθλησης #BEACTIVE BeActiveHellas του ΥΠΑΙΘ Αθλητισμού-Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Δηλώστε συμμετοχή αποστέλλοντας email με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο όλων των ατόμων για τα οποία δηλώνετε συμμετοχή (σε περίπτωση παιδιού να επισημανθεί ο κηδεμόνας/συνοδός).

Σημείο συνάντησης: Σταθμός Μετρό Ακρόπολης (επί της οδού Μακρυγιάννη).

Το 1o γκρουπ θα αναχωρήσει από το σημείο συνάντησης στις 12.00 και το 2o στις 13.00.

Α) Για το γκρουπ στις 12.00 στείλετε mail στο hagg@gerontology.gr

Β) Για το γκρουπ στις 13.00 στο contact@antama.gr

Share.
Exit mobile version