Σε διαρκή ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της βρίσκεται η Valeant/PharmaSwiss Ελλάδας. Η εταιρία απέκτησε πρόσφατα από την Otsuka Pharmaceuticals Europe Ltd σκεύασμα αριπιπραζόλης, για τη θεραπεία της σχιζοφρένειας αλλά και της διπολικής διαταραχής.

Η συμφωνία αφορά στη διανομή, το μάρκετινγκ προώθησης και πωλήσεων του σκευάσματος για την Ελλάδα και την Κύπρο, σε συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας της Otsuka με την Valeant σε άλλες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Γνωστή για την αναβίωση του Algon, η Valeant/PharmaSwiss Ελλάδα, ξεκαθαρίζει σε ανακοίνωσή της πως, πολιτική της εταιρίας, γύρω από το επίκαιρο θέμα της απελευθέρωσης της διάθεσης των ΜΗΣΥΦΑ, είναι ότι ο φυσικός τους χώρος «?είναι το Ελληνικό Φαρμακείο, πάντα «από το χέρι» του Φαρμακοποιού».

Φάρμακο που μάχεται την παχυσαρκία

Παράλληλα, η Valeant/PharmaSwiss Ελλάδας έχει αποκτήσει τα δικαιώματα ενός φαρμακευτικού σκευάσματος, συνδυασμού naltrexone και bupropion, για την Ελλάδα. Όπως τονίζει, «?το πραγματικά καινοτόμο αυτό σκεύασμα χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με δίαιτα και άσκηση, για τη διαχείριση του βάρους σε ενήλικες οι οποίοι είναι παχύσαρκοι, υπέρβαροι, με σχετιζόμενες με το βάρος επιπλοκές, όπως διαβήτης, μη φυσιολογικά αυξημένα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα ή υψηλή αρτηριακή πίεση».

Το εν λόγω σκεύασμα θα κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά όταν θα ολοκληρωθεί από τις αρχές η διαδικασία έγκρισης τιμής, ενώ δε θα είναι ενταγμένο σε καθεστώς αποζημίωσης από το κράτος, καθώς η εν λόγω κατηγορία φαρμάκων δεν εντάσσεται στη θετική λίστα.

Share.
Exit mobile version