Στην Αθήνα οι CEOs κορυφαίων φαρμακοβιομηχανιών του πλανήτη- Πρέσινγκ Μητσοτάκη για επενδύσεις

Στην Αθήνα οι CEOs κορυφαίων φαρμακοβιομηχανιών του πλανήτη- Πρέσινγκ Μητσοτάκη για επενδύσεις

Στην Αθήνα οι CEOs κορυφαίων φαρμακοβιομηχανιών του πλανήτη


Στην Αθήνα θα χτυπά από 2 - 4 Απριλίου η καρδιά της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας. Στην χώρα μας αναμένεται να έρθουν τα επόμενα 24ωρα δεκάδες CEOs των κορυφαίων φαρμακοβιομηχανιών του πλανήτη, – μέλη της IFPMA (International Federation of Pharmaceutical Manufacturers and Traders), προκειμένου να συμμετάσχουν στη Στρογγυλή Τράπεζα Διευθυντών Βιοφαρμακευτικών Επιχειρήσεων (BCR) που θα συνεδριάσει στη Βουλιαγμένη.

Πρόεδρος της IFPMA είναι ο Άλμπερτ Μπουρλά, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας – κολοσσού Pfizer. Όπως είναι γνωστό, τα μέλη της IFPMA συναντώνται μια φορά τον χρόνο εκτός Αμερικής και ήδη έχουν πραγματοποιήσει επαφές και συνομιλίες με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φουμίο Κισίντα στο Τόκιο, με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι και τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ στη Μαδρίτη. Η στρογγυλή τράπεζα έχει διοργανωθεί επίσης στη Φλωρεντία, τις Βρυξέλλες αλλά και το Βερολίνο.

Η παρουσία στην Αθήνα τόσων πολλών κορυφαίων στελεχών από εταιρείες κολοσσούς στο φάρμακο έχει προκαλέσει μεγάλη κινητικότητα στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο ο πρωθυπουργός μετέθεσε για λίγες ώρες την αναχώρησή του για τις ΗΠΑ όπου το πρωί της 4ης Απριλίου θα συναντήσει τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Το ραντεβού του κ. Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των φαρμακοβιομηχανιών στο Μέγαρο Μαξίμου έχει ήδη κλειστεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί στη μεγάλη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος που έχει πετύχει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, το φιλοεπενδυτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί με τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για τις μεγάλες επενδύσεις, τη μείωση της φορολογίας κ.ο.κ.

Στη φαρέτρα του κ. Μητσοτάκη για την προσέλκυση νέων επενδυτικών σχεδίων αναμένεται να μπoυν- λόγω και της παρουσίας Μπουρλά- οι μεγάλες επενδύσεις της Ρfizer στη Θεσσαλονίκη με την λειτουργία του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας, η εμβληματική επένδυση της αμερικανικής Microsoft για τη δημιουργία τριών Κέντρων Δεδομένων στην Αττική που ξεκινά σύντομα, αλλά και τα άλματα που κάνει η ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία η οποία εξάγει το 10% των γενόσημων φαρμάκων που καταναλώνονται συνολικά στην Ευρώπη.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται επίσης να αναφερθεί στη δυνατότητα της χώρας να προσελκύσει καταρτισμένο προσωπικό μέσω του brain gain ενώ θα επισημάνει και την ανάγκη η Ευρώπη να χαράξει τη δική της στρατηγική αυτονομία ως προς την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής φαρμακοβιομηχανίας. Εκτός απροόπτου η συζήτηση με τους Διευθύνοντες Συμβούλους θα επεκταθεί και σε θέματα που άπτονται των νέων τεχνολογιών και των πρωτοποριακών θεραπειών για τους ασθενείς.

Η Στρογγυλή Τράπεζα Διευθυντών Βιοφαρμακευτικών Επιχειρήσεων (BCR) που θα ξεκινήσει τις εργασίες της την ερχόμενη Τρίτη, 2 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens έχει ως θέμα συζήτησης «τις παγκόσμιες προκλήσεις της πολιτικής για την υγεία και την καινοτομία (Global health and innovation policy challenges). Στη συνάντηση αναμένεται να πάρουν μέρος και ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Ολύμπιος Παπαδημητρίου με τον γενικό διευθυντή του Συνδέσμου Μιχάλη Χειμώνα.