Ανακοινώσεις για το νοσοκομείο «Αττικόν» μετά τις καταγγελίες Καλλιάνου

Ανακοινώσεις για το νοσοκομείο «Αττικόν» μετά τις καταγγελίες Καλλιάνου

Η ανακοίνωση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Τη στήριξή της στους γιατρούς του νοσοκομείου «Αττικόν» παρέχει η Διοίκηση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, μετά το θέμα που προέκυψε από τις καταγγελίες του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καλλιάνου.

Σε ανακοίνωση που συνυπογράφουν ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, καθηγητής Νικόλαος Αρκαδόπουλος και ο αντιπρόεδρος, Κωνσταντίνος Τσιούφης, αναφέρεται ότι «οι καθηγητές όλων των Κλινικών και των Εργαστηρίων, συμπεριλαμβανομένης της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής και της Β' Κλινικής Εντατικής Θεραπείας, είναι διεθνώς καταξιωμένοι και παρέχουν το ίδιο υψηλό επίπεδο φροντίδας σε όλους ανεξαιρέτως τους ασθενείς του Νοσοκομείου».

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της Διοίκησης της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ αναφέρει:

«Οι Πανεπιστημιακές Κλινικές και τα Εργαστήρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που λειτουργούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο "ΑΤΤΙΚΟΝ", από την πρώτη ημέρα ίδρυσής του πριν 20 χρόνια, προσφέρουν πολύ υψηλού επιπέδου κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο. Το Π.Γ.Ν. "ΑΤΤΙΚΟΝ" χαίρει της μεγάλης εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών, όπως φαίνεται από την πολυάριθμη και καθημερινή προσέλευσή τους και τη συνεχή υψηλή πληρότητά του, αποτελώντας κέντρο αναφοράς για όλη τη χώρα.

Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα σε μέσα ενημέρωσης τονίζουμε ότι οι καθηγητές όλων των Κλινικών και των Εργαστηρίων, συμπεριλαμβανομένης της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής και της Β' Κλινικής Εντατικής Θεραπείας, είναι διεθνώς καταξιωμένοι και παρέχουν το ίδιο υψηλό επίπεδο φροντίδας σε όλους ανεξαιρέτως τους ασθενείς του Νοσοκομείου, ακολουθώντας τις κατευθυντήριες οδηγίες, με αποτελέσματα εφάμιλλα των καλύτερων ιατρικών κέντρων της Ευρώπης. Συνολικά, το Π.Γ.Ν. "ΑΤΤΙΚΟΝ" είναι ένας κόμβος αριστείας που συμβάλλει τα μέγιστα στην αναβάθμιση του Συστήματος Υγείας της Χώρας».

 

Η τοποθέτηση της Επαγγελματικής Ένωσης Αγγειοχειρουργών Ελλάδος

«Την απόφαση για το ποιοι "αρμόδιοι θα μπούνε στη φυλακή" δεν την παίρνουν πολιτικοί, βουλευτές ή παριστάμενοι στα τηλεοπτικά παράθυρα, αλλά είναι αποκλειστικό προνόμιο της ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης», δηλώνει το ΔΣ της Επαγγελματικής Ένωσης Αγγειοχειρουργών Ελλάδος (ΕΕΑΕ), εκφράζοντας παράλληλα τη στήριξή του στο γιατρό στο νοσοκομείο «Αττικόν», τον οποίο κατηγορεί ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος, για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του που κατέληξε χθες.

Τα μέλη του ΔΣ της ΕΕΑΕ εκφράζουν «τη βαθιά τους θλίψη και απογοήτευσή για την απαράδεκτη λεκτική επίθεση που υπέστη ένα από τα πλέον εξέχοντα μέλη της από το οικογενειακό περιβάλλον του θανόντος, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μέσα μαζικής επικοινωνίας».

«Το αναφαίρετο δικαίωμα έκφρασης οδύνης και ψυχικού πόνου για την κακή πορεία της υγείας και της απώλειας της ζωής ενός ανθρώπου από τους οικείους του δεν δικαιολογεί την απρεπή, προσβλητική, απειλητική και αήθη συμπεριφορά απέναντι σε εκείνους που μάχονται με το μέγιστο των δυνατοτήτων τους για την απόδοση του βέλτιστου αποτελέσματος προς τους ασθενείς τους», τονίζει η ΕΕΑΕ.

Υπογραμμίζει ότι στη χώρα μας, «η διερεύνηση τυχόν ιατρικής αμέλειας αποτελεί αποκλειστικά έργο της ανεξάρτητης δικαιοσύνης και οποιαδήποτε δημόσια ονομαστική τοποθέτηση κατά συναδέλφων από οποιοδήποτε άλλο φορέα ή επώνυμο πρόσωπο ή δημόσιο λειτουργό εμπίπτει αυταπόδεικτα στο φάσμα της συκοφαντικής δυσφήμισης. Την απόφαση για το ποιοι "αρμόδιοι θα μπούνε στη φυλακή" δεν την παίρνουν πολιτικοί, βουλευτές ή παριστάμενοι στα τηλεοπτικά παράθυρα, αλλά είναι αποκλειστικό προνόμιο της ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Σημειώνει ότι η ειδικότητα της Αγγειοχειρουργικής αντιμετωπίζει ασθενείς με πολλαπλά και σοβαρά προβλήματα υγείας και οι αγγειοχειρουργοί μάχονται με όλες τους τις δυνάμεις για να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα βοήθειας προς τους ασθενείς τους.

«Χαρακτηρισμοί που μεταφέρονται στον τύπο όπως "αδαής", "δόλιος", "ηλίθιος", "άνθρωποι κατώτερης μορφής ζωής", "ανθρωπάρια", "που δεν έχουν ίχνος ενσυναίσθησης" είναι απαράδεκτοι, ιδίως όταν εκστομίζονται από χείλη επωνύμων και θεωρούμε ότι μπορούν να εκτρέψουν την κατάσταση σε επικίνδυνους ατραπούς βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των λειτουργών υγείας αλλά και των ασθενών. Ως ΕΕΑΕ είμαστε στο πλευρό του κάθε ασθενή που μας χρειάζεται αλλά πάντα με σεβασμό και εκτίμηση στο έργο των συναδέλφων μας που αγωνίζονται για το καλό των ασθενών τους και αυτό πάντα θα το υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Αυτό θα πράξουμε και στη συγκεκριμένη περίπτωση, δίπλα στο συνάδελφό μας, μέχρι την οριστική κρίση της δικαιοσύνης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ