Εξιχνιάστηκαν 19 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων σε φαρμακεία της Θεσσαλονίκης - Ενισχύονται τα μέτρα αστυνόμευσης

Εξιχνιάστηκαν 19 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων σε φαρμακεία της Θεσσαλονίκης - Ενισχύονται τα μέτρα αστυνόμευσης

Ενίσχυση των περιπολιών στις γειτονιές ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία μετά τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων που σημειώθηκαν τις τελευταίες 15 ημέρες στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Ήδη έχουν εξιχνιαστεί 14 περιπτώσεις κλοπών και 5 περιπτώσεις διαρρήξεων σε φαρμακεία, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της χτεσινής  συνάντησης εκπροσώπων του ΦΣΘ και της Αστυνομίας.

Οι εκπρόσωποι του ΦΣΘ μετέφεραν την αγωνία των φαρμακοποιών εξαιτίας του κύματος κλοπών και διαρρήξεων τις τελευταίες 15 ημέρες και ζήτησαν εντατικοποίηση των μέτρων αστυνόμευσης ώστε να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας.

Από την πλευρά τους, τόσο ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης όσο και ο Διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης διαβεβαίωσαν ότι πολύ σύντομα θα εξιχνιαστούν όλες οι υποθέσεις και θα μπει τέλος στη δράση της ομάδας των διαρρηκτών. Επιπλέον ανακοίνωσαν ότι αυξάνονται οι περιπολίες λόγω ενίσχυσης της ομάδας πρόληψης και καταστολής εγκληματικότητας της Αστυνομίας με επιπλέον προσωπικό.

Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας ζήτησαν από την αντιπροσωπεία του ΦΣΘ να ενημερώσει τα μέλη του Συλλόγου να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας για να θωρακίζουν τα φαρμακεία τους και εφόσον χρειάζεται, να τα βελτιώνουν και να τα ενισχύουν. Επίσης τόνισαν ότι είναι κρίσιμη για τον εντοπισμό των δραστών η άμεση επικοινωνία με το «100» και η καταγγελία κάθε περιστατικού κλοπής ή διάρρηξης.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος του ΦΣΘ, Διονύσιος Ευγενίδης, ο γραμματέας του ΦΣΘ, Γιώργος Κιοσές και το μέλος του Δ.Σ. του ΦΣΘ, Αργύριος Αργυρόπουλος, ενώ από πλευράς Αστυνομίας παρόντες ήταν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο Διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Γεώργιος Τζήμας, ο β’ βοηθός του Διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής, Αριστείδης Μίντζας, και άλλοι αρμόδιοι της Αστυνομίας.

 

Δικογραφίες σε βάρος 13 ατόμων

Όπως έγινε γνωστό, σχηματίστηκαν πέντε ξεχωριστές δικογραφίες από διάφορα τμήματα ασφαλείας της πόλης σε βάρος συνολικά 13 ατόμων, με τη συνολική αξία των κλοπιμαίων να ξεπερνά τις 7.400 ευρώ.

Η πρώτη δικογραφία αφορά 44χρονο (ημεδαπό) για απόπειρα κλοπής και κλοπή από φαρμακείο στην περιοχή της Ευκαρπίας, τον Ιανουάριο, με τη λεία του να περιλαμβάνει 600 ευρώ. Ο ίδιος συνελήφθη χθες το μεσημέρι για κλοπή από εμπορικό κατάστημα στην Πυλαία, ενώ από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι την ίδια ημέρα προέβη σε δύο ακόμη κλοπές από εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της πόλης.

Όσον αφορά τη δεύτερη δικογραφία, στρέφεται κατά δύο γυναικών (ημεδαπές), ηλικίας 50 και 39 ετών, οι οποίες τον Ιανουάριο, αφαίρεσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης από φαρμακείο της Καλαμαριάς προϊόντα συνολικής αξίας 1.667 ευρώ.

Προϊόντα αξίας άνω των 900 ευρώ κατηγορείται ότι αφαίρεσε 32χρονος (αλλοδαπός) που περιλαμβάνεται στην τρίτη δικογραφία. Με την μέθοδο της απασχόλησης, ο ίδιος «χτύπησε» τον Φεβρουάριο φαρμακείο στην Καλαμαριά, ενώ από κοινού με συνεργό του (32 ετών) άρπαξε με την ίδια μέθοδο προϊόντα από φαρμακείο στην περιοχή της Ανάληψης.

Κατά τριών γυναικών (ημεδαπές, 33, 40 και 25 ετών) που με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από το Φεβρουάριο προϊόντα αξίας 80 ευρώ από φαρμακείο στον Εύοσμο, στρέφεται η τέταρτη δικογραφία.

Τις περισσότερες κλοπές και με τη μεγαλύτερη αξία κλοπιμαίων- άνω των 4.000 ευρώ,  φαίνεται πως τέλεσαν πέντε γυναίκες (ημεδαπές, ηλικίας 15 έως 47 ετών) που περιλαμβάνονται στην τελευταία δικογραφία. Οι ίδιες, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της απασχόλησης, κατηγορούνται ότι αφαίρεσαν προϊόντα από συνολικά εννέα φαρμακεία (εκ των οποίων μία σε απόπειρα) στις περιοχές της Καλαμαριάς, της Ν. Ραιδεστού και της Χαριλάου.

Οι παραπάνω δικογραφίες θα υποβληθούν στον εισαγγελέα πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ