Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου

Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου

Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης 25/4 σε ηλικία 79 ετών ο Δημήτρης Καλλιάνος.

Το ιατρικό ανακοινωθέν του Νοσοκομείου Αττικόν, το οποίο υπογράφει ο Διοικητής, Σπυρίδων Αποστολόπουλος, αναφέρει σχετικά με τον θάνατο του ασθενή:

«Σε συνέχεια του χθεσινού δελτίου τύπου του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» ανακοινώνουμε σήμερα 25/4/2024 το θάνατο του Δημητρίου Καλλιάνου και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Για τη διερεύνηση όλων των συνθηκών νοσηλείας του περιστατικού από την ημέρα της εισαγωγής του έως σήμερα, η Διοίκηση του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης».

Πριν 2 ημέρες, ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε περιγράψει, σε βίντεο, τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, ενώ είχε εκφράσει και έντονα παράπονα για τον τρόπο που αντιμετώπισαν και το περιστατικό και την οικογένειά του στο νοσοκομείο και υποσχόταν να «ξεμπροστιάσει το σύστημα» για τον τρόπο που πλημμελώς διαχειρίστηκαν οι γιατροί δημόσιου νοσοκομείου την κατάσταση του πατέρα του.

 

Η περιπέτεια στο «Αττικόν» και οι δηλώσεις

Ακολούθησε ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου Αττικόν, που απαντούσε στις καταγγελίες του μετεωρολόγου, Γιάννη Καλλιάνου, σχετικά με τη νοσηλεία του πατέρα του στο νοσοκομείο και τη μη εισαγωγή του σε ΜΕΘ, όπως ζητούσε η οικογένεια. Στην ανακοίνωση το Νοσοκομείο Αττικόν εξηγούσε πως η εισαγωγή των ασθενών σε κάθε ΜΕΘ της χώρας γίνεται με αυστηρές προϋποθέσεις, τις οποίες δεν πληρούσε το περιστατικό αρχικά και πως δεν εισάγονται προληπτικά σε ΜΕΘ οι ασθενείς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου, ο ασθενής έπασχε, μεταξύ άλλων, από τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια υπό αιμοκάθαρση, σακχαρώδη διαβήτη, αρτηριακή υπέρταση, βαριά στεφανιαία νόσο και καρδιακή ανεπάρκεια (οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου και επανειλημμένες διαδερμικές αγγειοπλαστικές στεφανιαίων, κολπική μαρμαρυγή, ανεπάρκεια τριγλώχινας, τοποθέτηση απινιδωτή), πνευμονική ίνωση με κατ’ οίκον οξυγονοθεραπεία και καρκίνο γεννητικών οργάνων.

 

Άδωνις Γεωργιάδης: Κανείς δεν αδιαφόρησε – Τηρήθηκαν απολύτως τα νόμιμα κριτήρια εισαγωγής σε ΜΕΘ

Απαντώντας στον κ. Καλλιάνο, ο υπουργός Υγείας, με ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) τόνισε: «Σέβομαι απολύτως τον πόνο κάθε συγγενούς για τον άνθρωπο του και κάθε γιου για τον πατέρα του. Άλλωστε, έχω χάσει και εγώ τον δικό μου και αντιλαμβάνομαι τον πόνο». Στη συνέχεια της ανάρτησής του ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε τη διαδικασία εισόδου ενός ασθενούς σε ΜΕΘ, η οποία είναι διαφανής, όπως είπε και σύμφωνη με αυστηρά ιατρικά κριτήρια.

 

Καλλιάνος σε Άδωνι: Φίλε μου Άδωνι, δεν τα βάζω μαζί σου…

Ο βουλευτής απάντησε στον υπουργό Υγείας το απόγευμα της Τετάρτης πως γνωρίζει ότι τα πρωτόκολλα είναι συγκεκριμένα και «δεν θελήσαμε να παραβούμε κανένα από αυτά. Ξέρουμε όμως και οι δυο μας, πολύ καλά το ξέρουμε φίλε Άδωνι, τι ήταν αυτό που δεν εφαρμόστηκε για 4-5 ολόκληρες μέρες. Και δεν φταις εσύ για αυτό, φταίει η κλινική που ήταν ο πατέρας μου και οι γιατροί που τον "παρακολουθούσαν" και που έλεγαν ότι ο άνθρωπος πηγαίνει πολύ καλά ενώ καθημερινά το οξυγόνο του μειωνόταν…», προσθέτοντας πολλές ακόμα από τις λεπτομέρειες της νοσηλείας του πατέρα του.