ΙΣΠ: Κίνητρα σε γιατρούς για τη στελέχωση των υγειονομικών μονάδων απομακρυσμένων περιοχών

ΙΣΠ: Κίνητρα σε γιατρούς για τη στελέχωση των υγειονομικών μονάδων απομακρυσμένων περιοχών

Προτάσεις για την παροχή κινήτρων σε γιατρούς που επιθυμούν να μετακινηθούν σε απομακρυσμένες περιοχές και να στελεχώσουν τις υγειονομικές μονάδες διατύπωσε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή επί του σχεδίου όμου με τίτλο: «Δράσεις δημόσιας υγείας - Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. 

Σήμερα τα γραφεία του Συλλόγου επισκέφθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και τ. σύμβουλος του πρωθυπουργού επί θεμάτων Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος συμμετείχε σε συζήτηση του ΔΣ και μελών του ΙΣΠ, επί των προτάσεων του.

Στη σύντομη ενημέρωση που έκανε ο πρόεδρος του ΙΣΠ Νικόλαος Πλατανησιώτης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση πρέπει να μελετήσει με ιδιαίτερη προσοχή την προοπτική παροχής ρεαλιστικών κινήτρων προς τους γιατρούς οι οποίοι θα ήθελαν να μετακινηθούν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και να στηρίξουν τις τοπικές κοινωνίες.

Η πιθανότητα δημιουργίας οικίσκων διαμονής των ιατρών με μέριμνα της κυβέρνησης, η θέσπιση της συνυπηρέτησης συζύγων ιατρών για την κάλυψη κενών θέσεων σε κρατικές υπηρεσίες ή στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και η παροχή μισθολογικών κινήτρων αποτελούν τα βασικά σημεία της συνολικής παρέμβασης από τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά.

Ο κ. Πλατανησιώτης υπενθύμισε μάλιστα ότι κατά τη συνεδρίαση στη Βουλή, «ο προεδρεύων της Επιτροπής και βουλευτής Ανατολικής Αττικής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου είχε χαρακτηρίσει “ιδιαίτερα σοβαρές” τις θέσεις του ΙΣΠ και είχε ζητήσει την παρέμβαση της κυβέρνησης. Επίσης, ανακοίνωσε ότι επίκειται πρωτοβουλία για την πρόληψη και την αντιμετώπιση περιστατικών ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας που διαπιστώνονται σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές Υγείας».

Σε αυτό το πλαίσιο εντάχθηκε η σημερινή επίσκεψη του κ. Κοντοζαμάνη στον Πειραιά, ο οποίος δεσμεύθηκε να εξετάσει τις προτάσεις, αλλά και τις παραμέτρους που προκύπτουν όσον αφορά στα δημοσιοοικονομικά μεγέθη και θα επανέλθει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ