Ά. Γεωργιάδης: «Η διαδικασία εισόδου ενός ασθενούς σε ΜΕΘ είναι διαφανής, σύμφωνα με αυστηρά ιατρικά κριτήρια»

Ά. Γεωργιάδης: «Η διαδικασία εισόδου ενός ασθενούς σε ΜΕΘ είναι διαφανής, σύμφωνα με αυστηρά ιατρικά κριτήρια»

Τις αποφάσεις για εισαγωγή σε ΜΕΘ τις παίρνουν οι γιατροί με αυστηρά ιατρικά κριτήρια, «κανένας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας», «έναντι αυτού είμαστε όλοι απολύτως ίσοι», «κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε»,  αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τα όσα καταγγέλλει με αναρτησή του στο Facebook ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος σχετικά με την περιπέτεια υγείας του πατέρα του. Ο κ. Καλλιάνος αφήνει αιχμές εναντίον γιατρών σε δημόσιο νοσοκομείο διότι, όπως υποστηρίζει, δεν έβαλαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ούτε σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας τον πατέρα του που έχει πολλά προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα να υποστεί ανακοπή καρδιάς και πλέον να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη έχει ως εξής: «Άφησα να περάσουν λίγες ώρες από τη συγκινητική και ανθρώπινη ανάρτηση του συναδέλφου Γ. Καλλιάνου, πριν τοποθετηθώ. Δεν έχω συνηθίσει όμως να κρύβομαι και δεν θα το έκανα ούτε τώρα. Σέβομαι απολύτως τον πόνο κάθε συγγενούς για τον άνθρωπο του και κάθε γιου για τον πατέρα του. Άλλωστε έχω χάσει και εγώ τον δικό μου και αντιλαμβάνομαι τον πόνο. Όμως, οφείλω να ξεκαθαρίσω για την ορθή ενημέρωση του κοινού, ορισμένα πράγματα:

Α) Η διαδικασία εισόδου ενός ασθενούς σε ΜΕΘ είναι διαφανής, σύμφωνα με αυστηρά ιατρικά κριτήρια. Συνεπώς, το Υπουργείο και εγώ προσωπικά δεν αναμειγνυόμαστε -αξιωματικά- σε αυτή την αμιγώς ιατρική διαδικασία.

Β) Κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας, καθώς η πρόσβαση σε κρεβάτι ΜΕΘ μπορεί να κρίνει σε ορισμένες περιπτώσεις τη ζωή ή τον θάνατο κάποιου. Έναντι αυτού είμαστε όλοι απολύτως ίσοι. Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι γιατροί με επιστημονικά κριτήρια.

Γ) Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο ιατρικό μας προσωπικό και στην προκειμένη περίπτωση η νόμιμη διαδικασία και τα νόμιμα κριτήρια έχουν τηρηθεί απολύτως. Λόγοι ιατρικού απορρήτου δεν θα μου επέτρεπαν να γνωρίζω την ακριβή κατάσταση υγείας του ασθενούς, αλλά σας διαβεβαιώ ότι κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε. Το ΕΣΥ και οι λειτουργοί του καθημερινά σώζουν χιλιάδες ανθρώπους και το κάνουν με γνώση, συνείδηση, ενσυναίσθηση, ευαισθησία και επαγγελματισμό.

Εύχομαι πολλά περαστικά στον πατέρα του φίλου μου Γιάννη και τον διαβεβαιώ ότι το ΕΣΥ κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να πάνε όλα καλά για τον πατέρα του, αλλά και για κάθε συμπολίτη μας που χρειάζεται φροντίδα».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ