Δράση για μαθητές του Δήμου Ρεθύμνης σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Δράση για μαθητές του Δήμου Ρεθύμνης σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Δράση προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής για μαθητές του Δήμου διοργανώνει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Πρόκειται για την υποστήριξη, όπως επισημαίνει η δημοτική αρχή, της πρόληψης εμπράκτως ως παράγοντα προάσπισης της δημόσιας υγείας και προστασίας της ποιότητας ζωής.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα παρέχει τη δυνατότητα σε παιδιά του Δήμου Ρεθύμνου να εξεταστούν δωρεάν από εθελοντές γιατρούς οι οποίοι θα στελεχώσουν το κινητό πολυϊατρείο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ Ι», το οποίο θα βρίσκεται στο χώρο της Μαρίνας (κτίριο Δελφίνι) από τις 9 το πρωϊ έως τις 3 το μεσημέρι, κατά το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 20 έως και την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024. Οι τρεις πρώτες ημέρες 20,21,22 Μαΐου θα αφορούν προληπτικό Οδοντιατρικό έλεγχο, η 23η Μαΐου προληπτικό Παιδιατρικό έλεγχο και κατά την τελευταία ημέρα, Παρασκευή 24 Μαΐου, θα παρέχεται προληπτικός ΩΡΛ έλεγχος.

Επειδή η προσέλευση των παιδιών θα γίνεται συνοδεία γονέα / κηδεμόνα, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ρεθύμνης Δρ 'Αννα Ελευθεριάδου - Γκίκα ενημέρωσε την αρμόδια Διεύθυνση Α’ βαθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ρεθύμνης για τη δράση καθώς και τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων Σχολικών Μονάδων του Δήμου, ζητώντας τη συνδρομή τους στην ενημέρωση των γονέων των μαθητών και την προετοιμασία της απαιτούμενης εκ μέρους τους υπεύθυνης δήλωσης, την οποία οφείλουν να παραδώσουν στο προσωπικό που θα στελεχώνει το κινητό πολυϊατρείο, κατά την ημέρα διενέργειας του προληπτικού ελέγχου. Επίσης επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι γονείς που επιθυμούν να επωφεληθούν από τη συγκεκριμένο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής, μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης, από Δευτέρα έως Παρασκευή, στο τηλέφωνο 28310 50740 (εσωτ.18) , στην κα Περπιράκη, από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι , για να κλείσουν ραντεβού για την εξέταση των παιδιών τους.

Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής /οδοντιατρικής τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχουν υπογραφεί με το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ