Πρόσκληση για 700 γιατρούς στα ΚΕΠ - Την 1η Μαΐου ξεκινούν οι αιτήσεις

Πρόσκληση για 700 γιατρούς στα ΚΕΠ - Την 1η Μαΐου ξεκινούν οι αιτήσεις

Δημοσιεύθηκε χθες η πρόσκληση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την πρόσληψη 700 γιατρών στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας αρχίζει την 1η Μαΐου 2024 και ώρα 09:00 και λήγει στις 26 Μαΐου και ώρα 23:59.

«Δεκατρία χρόνια μετά τη σύσταση των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), σήμερα υπερδιπλασιάζουμε τον αριθμό των ιατρών των ΚΕΠΑ και αυξάνουμε τις ειδικότητες που πιστοποιούν την αναπηρία. Μια ακόμη δέσμευσή μας απέναντι στους ανάπηρους συμπολίτες μας γίνεται πράξη», δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου και πρόσθεσε ότι η απόφασή μας αυτή, που έρχεται λίγους μήνες μετά την αύξηση κατά 50% των αμοιβών των ιατρών των ΚΕΠΑ.

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε ότι με την έκδοση της πρόσκλησης για την ένταξη 700 ιατρών στο Μητρώο του Ειδικού Σώματος Ιατρών (ΕΣΙ) του ΚΕΠΑ, γίνεται πράξη η ενίσχυση των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας για την αντιμετώπιση πολλών χρόνιων προβλημάτων, όπως η μεγάλη αναμονή για τον προσδιορισμό ημερομηνίας εξέτασης από τις υγειονομικές επιτροπές, λόγω του πλήθους των αιτήσεων και του περιορισμού αριθμού γιατρών και ειδικοτήτων.

Σύμφωνα με την πρόκληση, ο αριθμός των γιατρών που πιστοποιούν την αναπηρία στα ΚΕΠΑ υπερδιπλασιάζεται και από 500, που είναι σήμερα, με την ένταξη άλλων 700, θα φτάσει τους 1.200. Παράλληλα, αυξάνεται και ο αριθμός των ειδικοτήτων, καθώς, για πρώτη φορά από τότε που δημιουργήθηκαν τα ΚΕΠΑ το 2011, στις Επιτροπές θα ενταχθούν παιδίατροι, αναπτυξιολόγοι και παιδοψυχίατροι.

Ο συνολικός αριθμός θέσεων προς πλήρωση ανά ειδικότητα έχει έως εξής: Καρδιολογίας (45), Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (8), Νευρολογίας (219), Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας ή Ορθοπεδικής (3), Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (15), Ουρολογίας (3), Οφθαλμολογίας (10), Γενικής Ιατρικής/Οικογενειακής Ιατρικής ή Γενικής Ιατρικής (22), Γαστρεντερολογίας (8), Εσωτερικής Παθολογίας ή Παθολογίας (42),
Ενδοκρινολογίας - Διαβήτη - Μεταβολισμού ή Ενδοκρινολογίας (12), Παιδιατρικής (60), Ρευματολογίας (28), Χειρουργικής (36), Ωτορινολαρυγγολογίας (3), Ψυχιατρικής (148), Παιδοψυχιατρικής ή Ψυχιατρικής Παιδιού και Εφήβου (35), Πνευμονολογίας - Φυματιολογίας (3).

Πώς κατατίθεται η αίτηση

Οι ενδιαφερόμενοι (ιατροί) εισέρχονται με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.efka.gov.gr/aitisi-esi και συμπληρώνουν τα πεδία της ηλεκτρονικής αίτησης-δήλωσης, τα οποία περιλαμβάνουν τα βασικά στοιχεία της ταυτότητάς τους και επικοινωνίας, καθώς και τα επιπλέον στοιχεία τους, όπως, για παράδειγμα, τίτλοι σπουδών, λοιπά απαιτούμενα προσόντα, βαθμολογούμενα κριτήρια κλπ.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας, η Διεύθυνση Ιατρικής Αξιολόγησης του e-ΕΦΚΑ καταρτίζει Προσωρινό Πίνακα Επιτυχόντων με φθίνουσα σειρά κατάταξης ανά ειδικότητα, βάσει της μοριοδότησης και Πίνακα Αποκλειομένων.

Δείτε ΕΔΩ την πρόσκληση