Υπογράφηκε η σύμβαση παραχώρησης 150 στρεμμάτων του πρώην στρατοπέδου "Καρατάσιου Α'"

Υπογράφηκε η σύμβαση παραχώρησης 150 στρεμμάτων του πρώην στρατοπέδου

Η σύμβαση μεταξύ του Ταμείου Εθνικής 'Αμυνας (Τ.ΕΘ.Α.) και του υπουργείου Υγείας για την παραχώρηση έκτασης 150 στρεμμάτων του πρώην στρατοπέδου «Καρατάσιου Α΄» με σκοπό την κατασκευή του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκη υπεγράφη, σήμερα, στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας.

‘Οπως ανακοινώθηκε, η παραχωρούμενη έκταση βρίσκεται στο δήμο Παύλου Μελά στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, ακριβώς απέναντι από τα ήδη υφιστάμενα νοσοκομεία «Παπαγεωργίου» και 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως (ΓΣΝΕ).

Το σημείο αυτό, προστίθεται στην ανακοίνωση, επιλέγεται ως βέλτιστη λύση χωροθέτησης,  καθώς γειτνιάζει με τα δύο προαναφερθέντα μεγάλα νοσοκομεία επί της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης.

Με τη σημερινή σύμβαση μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης η κυβερνητική εξαγγελία για κατασκευή του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, το οποίο θα συμβάλλει καθοριστικά στην παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών υγείας στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα.

«Πρόκειται για ένα έργο εμβληματικού χαρακτήρα, με τεράστιο κοινωνικό αποτύπωμα στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, με το οποίο γίνεται πράξη ακόμη μια προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης με την καθοριστική συμβολή του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Νίκου Δένδια» δήλωσε μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης , συνεχάρη το Ταμείο Εθνικής 'Αμυνας «για την συνεισφορά του στην υλοποίηση αυτής της σπουδαίας παραχώρησης, η οποία αποδεικνύει με τον πιο έμπρακτο τρόπο το βαθιά κοινωνικό πρόσημο των Ενόπλων Δυνάμεων που στέκονται πάντοτε δίπλα στην κοινωνία, όπου και όποτε παραστεί ανάγκη, συμβάλλοντας καθοριστικά στην προάσπιση της ευημερίας των πολιτών και την ισότιμη πρόσβασή τους στο ύψιστο αγαθό της ιατρικής περίθαλψης».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους υπογράμμισε: «Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη. Η έναρξη αυτού του εγχειρήματος είναι η υλοποίηση της δέσμευσης από μέρους της κυβέρνησης μας προς τους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας».«Αυτό το νοσοκομείο θα λειτουργεί ως πρότυπο σε όλη την περιοχή των Βαλκανίων στον τομέα της υγείας, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου» πρόσθεσε.

«Το έργο περιλαμβάνει τη μετεγκατάσταση και τη λειτουργία ενός ογκολογικού συγκροτήματος που θα αποσκοπεί στη διάγνωση, τη θεραπεία και την προαγωγή της υγείας. Το νοσοκομείο θα είναι δυναμικότητας 425 κλινών, εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της ιατρικής τεχνολογίας, εξασφαλίζοντας πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες και σύγχρονες μεθόδους θεραπείας» εξήγησε. «Στο συγκρότημα θα λειτουργήσει και μονάδα ανακουφιστικής φροντίδας για ασθενείς τελικού σταδίου» επισήμανε.