Σε δωρεά υγειονομικού υλικού στους αστυνομικούς υπαλλήλους Θεσσαλονίκης προχώρησε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Σε δωρεά υγειονομικού υλικού στους αστυνομικούς υπαλλήλους Θεσσαλονίκης προχώρησε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

Στη λογική της αλληλεγγύης απέναντι σε ανθρώπους που θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο προκειμένου να διασφαλίσουν την τήρηση των διατάξεων του νόμου που έχουν να κάνουν με τον κορωνοϊό και την προστασία της δημόσιας υγείας ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) προχώρησε στη δωρεά υγειονομικού υλικού, όπως προστατευτικές μάσκες και αντισηπτικά, προς την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (EAYΘEΣ).

Η παράδοση έγινε στα γραφεία του Συλλόγου, παρουσία του Γραμματέα του ΦΣΘ κ. Γιώργου Κιοσέ και του Προέδρου της Ένωσης κ. Θεόδωρου Τσαϊρίδη, του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης κ. Γεώργιου Χατζόπουλου και του Α’ Αντιπροέδρου της Ένωσης κ. Βασίλειου Κλεάνη.

Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης ανταποκρίθηκαν στο αίτημα των αστυνομικών, αναγνωρίζοντας τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν εξαιτίας των αυξημένων περιστατικών της λοίμωξης COVID-19.

«Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στέκεται πάντα αρωγός στα Σώματα Ασφαλείας και σε όσους συνανθρώπους μας χρήζουν βοήθειας, δείχνοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον και τη στήριξή του», δήλωσε ο Γραμματέας του ΦΣΘ κ. Γιώργος Κιοσές.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος Τσαϊρίδης ευχαρίστησε τον ΦΣΘ για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα της Ένωσης για δωρεά υγειονομικού υλικού προς τους αστυνομικούς οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων κατά της COVID-19. «Τόσο οι φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα όσο και οι αστυνομικοί προσπαθούν και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε να βοηθήσουν τη χώρα να βγει από αυτή τη δύσκολη κατάσταση την οποία βιώνουμε όλοι», τόνισε ο κ. Τσαϊρίδης.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης δώρισε στον Γραμματέα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης μια εικόνα του Αγίου Αρτεμίου και μια ευχαριστήρια τιμητική πλακέτα ενώ η EAYΘEΣ εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί θερμά τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, ο οποίος προχώρησε σε μια γενναιόδωρη δωρεά υγειονομικού υλικού (προστατευτικές μάσκες, αντισηπτικά) για τις ανάγκες του αστυνομικού προσωπικού της ΓΑΔΘ.

Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Η ενέργεια του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης είναι μια πράξη ανταποδοτικότητας και αναγνώρισης του έργου που προσφέρουν οι συνάδελφοί μας. Οι Αστυνομικοί βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού και υπηρετούν αγόγγυστα το κοινωνικό σύνολο, εκθέτοντας τους εαυτούς τους σε πολυειδείς κινδύνους».