Ξεπέρασαν τις 44.000 οι συμμετέχοντες στο φετινό 15o Greece Race for the Cure

Ξεπέρασαν τις 44.000 οι συμμετέχοντες στο φετινό 15o Greece Race for the Cure

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου το προαύλιο του Ζαππείου, οι δρόμοι της Αθήνας αλλά και κάθε γωνιά της Ελλάδας γέμισαν με χιλιάδες κόσμου που συμμετείχαν, τρέχοντας ή περπατώντας, στο επετειακό Greece Race for the Cure®, γιορτάζοντας τα 15 χρόνια της διοργάνωσης και μεταφέροντας το μήνυμα πως ΜΑΖΙ είμαστε πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού!

 

Η διοργάνωση άνοιξε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, με δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, μουσική, sponsors’ expo, sessions γυμναστικής, εργαστήρια για παιδιά και μια διαφορετική πεζοπορία στον Εθνικό Κήπο.

Το βράδυ του Σαββάτου, με αφορμή τον Οκτώβριο, μήνα αφιερωμένο στην ενημέρωση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού, το Ζάππειον Μέγαρον «ντύθηκε» στα ροζ, υπενθυμίζοντας πως ο καρκίνος του μαστού είναι εδώ και μας αφορά όλες και όλους.

Το Greece Race for the Cure®, η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση για κοινωνικό σκοπό στην Ελλάδα και 2η μεγαλύτερη διοργάνωση Race for the Cure® στην Ευρώπη, πραγματοποιείται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», με την έγκριση της οργάνωσης Think Pink Europe®, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

Η διάθεση των εσόδων από τη συμμετοχή του κοινού

Μέσα από τα καθαρά έσοδα της διοργάνωσης, γίνεται δυνατή η παροχή δωρεάν προγραμμάτων όλο τον χρόνο:

 • Για την ψυχοκοινωνική στήριξη και ενημέρωση των γυναικών με καρκίνο μαστού
 • Για την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης της νόσου που σώζουν ζωές
 • Για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής
 • Για τη διεκδίκηση ποιοτικής περίθαλψης και φροντίδας των ασθενών με καρκίνο μαστού

ΜΑΖΙ και για τη Θεσσαλία!

Ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, ένα από τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα του 15ου Greece Race for the Cure® θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τις επιστημονικές εταιρείες και τους τοπικούς συλλόγους της περιοχής, με στόχο να καλύψει ανάγκες των γυναικών με καρκίνο μαστού στις πληγείσες περιοχές της περιφέρειας.

«Η ανταπόκριση του κόσμου για το 15ο Greece Race for the Cure® ήταν συγκλονιστική», δήλωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», Παρασκευή Μιχαλοπούλου.

«Ευχαριστούμε βαθιά όλες και όλους που με την ενεργή συμμετοχή τους κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας, όπως και πολλές περιοχές της χώρας μας, μεταφέροντας τα μηνύματα της πρόληψης, της στήριξης και της αλληλοβοήθειας.

Ευχαριστούμε όλες τις γυναίκες με τα ροζ μπλουζάκια, που τρέχοντας ή περπατώντας μεταφέρουν τα μηνύματα της δύναμης, της ελπίδας και της αλληλοϋποστήριξης, ενώ συμβάλλουν και στην απομυθοποίηση της ασθένειας.

Η συμμετοχή όλων σε αυτόν τον συμβολικό αγώνα, μας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιούμε με ιδιαίτερη αφοσίωση και προσήλωση προγράμματα και δράσεις με ουσιαστικό αντίκτυπο στη ζωή των γυναικών με καρκίνο μαστού, αλλά και κάθε γυναίκας.

ΜΑΖΙ πάντα καταφέρνουμε περισσότερα ενάντια στον καρκίνο του μαστού».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν:

 • ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης,
 • η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», Παρασκευή Μιχαλοπούλου,
 • η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Ν. ΑΧΑΪΑΣ, Αγγελική Στεφανάκη,
 • η Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Ν. Θεσσαλονίκης, Ελένη Ντελιοπούλου,
 • ο Πρόεδρος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (ΕΧΕΜ), Βασίλειος Βενιζέλος,
 • η Πρόεδρος της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), Ζένια Σαριδάκη-Ζώρα,
 • η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού (ΕΕΑΜ), Αθηνά Βούρτση,
 • ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γεώργιος Καπετανάκης.
 • η CEO της οργάνωσης Susan G. Komen, Paula Schneider.