10ήμερη δράση πρόληψης του δικτύου φαρμακείων Green Pharmacy του ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ

10ήμερη δράση πρόληψης του δικτύου φαρμακείων Green Pharmacy του ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ

Το δίκτυο GreenPharmacy του ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ συμβάλλει καθοριστικά στην πρόληψη της υγείας των πολιτών.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 10ήμερη δράση πρόληψης του δικτύου φαρμακείων Green Pharmacy του ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, με κεντρικό μήνυμα "Φρόντισε το σώμα σου".Πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας "Πεταλούδα” και 5 δήμους της Αττικής.

Στη φετινή, τρίτη κατά σειρά,ενέργεια προστέθηκαν και άλλα είδη εξέτασης, πέραν της δωρεάν μέτρησης οστικής πυκνότητας, που αφορούσαν τη χρόνια φλεβική νόσο και το χρόνιο μυοσκελετικό πόνο.Σε ειδικά διαμορφωμένα σημεία κάθε δήμου παρέχονταν ενημέρωση και δωρεάν προληπτικός έλεγχοςγια τις παθήσεις αυτές. Το αποτέλεσμα αξιολογούταν επιτόπου, από τους συνολικά 5 γιατρούς διαφορετικών ειδικοτήτων (χειρουργό ορθοπεδικό, ορθοπεδικό, αγγειοχειρούργο, ενδοκρινολόγο), που συμμετείχαν στη δράση ευαισθητοποίησης του κοινού.

Οι συνολικές μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια των ημερών έφτασαν τις 389. Οι διαγνώσεις, σχετικά με τη νόσο της οστεοπόρωσης άγγιξαν το ποσοστό του 77%, αποδεικνύοντας και αυτή τη φορά, την καθοριστική συμβολή του δικτύου GreenPharmacyστην υγεία των πολιτών, μέσω της συγκεκριμένης προσπάθειας ευαισθητοποίησης για τη σημασία της πρόληψης.

Η επικοινωνία της ενέργειας πραγματοποιήθηκε, ως συνήθως, offlineαπό τα φυσικά σημεία, δηλαδή από τα φαρμακεία του δικτύου, με αφίσα βιτρίνας και διανομή προσκλήσεων, καθώς και onlineμε digital καμπάνια στο Facebook.

Βίντεο και φωτογραφικό υλικό από τη συγκεκριμένη δράση του δικτύου GreenPharmacy του ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ μπορείτε να δείτε εδώ (https://www.prosyfape.gr/draseis-diktyou-green-pharmacy/newsid983/1121