Υπογραφή συμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση οκτώ Κέντρων Υγείας στην 7η ΥΠΕ Κρήτης

Υπογραφή συμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση οκτώ Κέντρων Υγείας στην 7η ΥΠΕ Κρήτης

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, παρέστησαν στην υπογραφή δύο συμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση 8 Κέντρων Υγείας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Τις συμβάσεις υπέγραψαν ο διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Νεκτάριος Παπαβασιλείου και οι εκπρόσωποι των ανάδοχων εταιρειών «ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΤΕΒΕ» και «ΔΙΑΛΥΝΑΣ ΑΕ», παρουσία του εντεταλμένου συμβούλου και επικεφαλής της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Το ύψος των συμβάσεων ανέρχεται σε 7,5 εκατ. ευρώ. Τους διαγωνισμούς για τα έργα ωρίμασε και διενήργησε η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, με αναθέτουσα αρχή την 7η Υγειονομική Περιφέρεια του υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα, οι συμβάσεις που υπεγράφησαν αφορούν:

  • Στην ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση και ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας Αγ. Βαρβάρας, Καστελλίου, Αρκαλοχωρίου, συνολικής αξίας 2.614.447,65 ευρώ.
  • Στην ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση και ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας Αγ. Φωτεινής, Κισσάμου, Βάμου, Σφακίων, Χανίων, συνολικής αξίας 4.924.539,65 ευρώ.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης -NextGenerationEU και υπάγεται στους ειδικούς όρους εκτέλεσης των Δράσεων και Έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Μετά τις υπογραφές των συμβάσεων ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«H ριζική αναμόρφωση του ΕΣΥ, προχωρά με γοργούς ρυθμούς και χωρίς καθυστερήσεις. Με τη βοήθεια του ΤΑΙΠΕΔ και του Ταμείου Ανάκαμψης, υλοποιούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού στις υποδομές των νοσοκομείων και κέντρων υγείας όλης της χώρας», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του συνολικού προγράμματος «που στο τέλος θα αλλάξει εντελώς την εικόνα 90 νοσοκομείων και 156 Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα».

«Επενδύουμε και αναβαθμίζουμε ριζικά τη Δημόσια Υγεία, δίνοντας αποτελέσματα σε βάθος χρόνου. Αυτές οι επενδύσεις αποδεικνύουν τη δέσμευσή μας για παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας προς όλους τους πολίτες, σε κάθε γωνιά της χώρας», ανέφερε από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Για παρεμβάσεις που εκσυγχρονίζουν τη Δημόσια Υγεία μίλησε ο εντεταλμένος σύμβουλος και επικεφαλής της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, τονίζοντας ότι «η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ υλοποιεί στρατηγικά έργα στην Κρήτη, συνολικού προϋπολογισμού 46,5 εκατ. ευρώ, με απτό κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πρόσημο για όλους τους πολίτες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ