Η απάντηση της 1η ΥΠΕ για τους συνδικαλιστές και τα φορεία στο «Γ. Γεννηματάς»

Η απάντηση της 1η ΥΠΕ για τους συνδικαλιστές και τα φορεία στο «Γ. Γεννηματάς»

«Το νοσοκομείο Γ. Γεννηματά ανταποκρίνεται με απόλυτη πληρότητα στις ανάγκες Δημόσιας Υγείας και οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα έχουν σκοπό να προκαλέσουν τεχνητά, δυσμενή εντύπωση, σε Νοσοκομειακή Μονάδα Πρώτης Γραμμής» αναφέρει μεταξύ άλλων η 1η Υγειονομική Περιφέρεια σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τις εικόνες με τα φορεία να έχουν γεμίσει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου που έδωσε στη δημοσιότητα η ΟΕΝΓΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «στον χώρο του Παθολογικού Ιατρείου των ΤΕΠ του «Γ. Γεννηματάς» υφίστανται 15 σταθερές θέσεις εξέτασης ασθενών αλλά τα περιστατικά που καλείται να διαχειριστεί είναι περισσότερα και προωθούνται αμέσως εντός του χώρου για να βρίσκονται σε σειρά προτεραιότητας εξέτασης. Στην εφημερία της 15/16-05-2024 , οι προσελεύσεις στο Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» ανήλθαν σε 672 και οι εισαγωγές ασθενών σε 156. Αναπτύχθηκαν αρχικά 15 επικουρικές κλίνες, οι οποίες διευθετήθηκαν μετά το πέρας της εφημερίας, χωρίς περαιτέρω πρόβλημα»

Η 1η ΥΠΕ υπογραμμίζει επίσης στην ανακοίνωσή της ότι «οι φωτογραφίες απεικονίζουν στιγμές. Και πάντως χρειάζεται να διασυνδέονται με πληροφορίες και στοιχεία».

Η ανακοίνωση της 1ης ΥΠΕ για τα φορεία στο ΤΕΠ του «Γ. Γεννηματάς»

1. Η φωτο, στο δημοσίευμα της 15/05/2024, (09:56 hrs) απεικονίζει το ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ των ΤΕΠ του Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» της ημέρας 11/05/2024 (Σάββατο, ημέρα εφημερίας/ 24ωρης της Ομάδας Α΄, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ - ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ - ΑΓ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ).

2. Η (δεύτερη) φωτο, στο δημοσίευμα της 15/05/2024, (22:20 hrs) απεικονίζει ομοίως τον ίδιο χώρο, στην εφημερία της 15/16-05-2024 (16ωρη) του Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ».

3. Εντός των χώρων ΤΕΠ, υφίστανται (3) Ιατρεία Υποδοχής (ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ – ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ – ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ). Εντός του ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ υφίστανται (15) σταθερές θέσεις εξέτασης ασθενών.

• Στο πλαίσιο υποδοχής πλειόνων περιστατικών τα οποία διακομίζονται μέσω Σ/ΕΚΑΒ και ιδιωτικών ομοίων), τα εν λόγω περιστατικά προωθούνται ΑΜΕΣΩΣ εντός του χώρου ΤΕΠ, προκειμένου να βρίσκονται σε σειρά προτεραιότητας εξέτασης.
• Συναφώς τα ασθενοφόρα (κυρίως ΕΚΑΒ) αποδεσμεύονται, ώστε να είναι διαθέσιμα για κάλυψη αναγκών υγείας.

4. Στις εν λόγω Γενικές Εφημερίες, προωθήθηκε μονοψήφιος αριθμός φορείων, εντός του ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ, εν όψει της εξέτασης ασθενών που ακολουθεί.

5. Όπως είναι γνωστό οι φωτογραφίες απεικονίζουν στιγμές. Και πάντως χρειάζεται να διασυνδέονται με πληροφορίες και στοιχεία.

• Στην εφημερία της 11/05/2024, οι προσελεύσεις στο Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» ήταν (983) και οι εισαγωγές ασθενών (180) ( Διακινήθηκαν με Σ/ΕΚΑΒ, πλέον των (190) ασθενείς)

• Αναπτύχθηκαν αρχικά (15) επικουρικές κλίνες, οι οποίες διευθετήθηκαν μετά το πέρας της εφημερίας, χωρίς περαιτέρω πρόβλημα.

6. Στην εφημερία της 15/16-05-2024 , οι προσελεύσεις στο Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» ανήλθαν σε (672) και οι εισαγωγές ασθενών σε (156). Διακινήθηκαν με Ασθενοφόρα (Σ/ΕΚΑΒ και Ιδιωτικά ), (150) ασθενείς)

• Έχουν Αναπτυχθεί (15) επικουρικές κλίνες, λόγω του φόρτου, οι οποίες θα διευθετηθούν έως τις μεταμεσημβρινές ώρες της 16/05/2024.

7. Με βάση τα όσα αναφέρθηκαν, οι συγκεκριμένες φωτογραφικές απεικονίσεις, έχουν σκοπό να προκαλέσουν (τεχνητά), δυσμενή εντύπωση, σε Νοσοκομειακή Μονάδα Πρώτης Γραμμής, ως το Νοσοκομείο «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» , το οποίο, καθημερινά και -ιδίως- στις Γενικές Εφημερίες, ανταποκρίνεται με απόλυτη πληρότητα στις ανάγκες Δημόσιας Υγείας.