Τη διαγραφή Πολάκη ζητά (ξανά) η ΝΔ μετά το «βούλωστο» στη Μαρία Συρεγγέλα

Τη διαγραφή Πολάκη ζητά (ξανά) η ΝΔ μετά το «βούλωστο» στη Μαρία Συρεγγέλα

Επίθεση στη γραμματέα της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα, εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑtticaTV.

Είχε προηγηθεί παρέμβαση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος μετά την καταγγελία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για «κόψιμο» της πρόσβασης των ανασφάλιστων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας, σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση και ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «παίζει με τον πόνο των ανθρώπων». Ήταν ένα τεχνικό λάθος της ΗΔΙΚΑ που διορθώθηκε άμεσα ανέφερε επίσης ο υπουργός Υγείας.

Μετά την παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο Παύλος Πολάκης ζήτησε να βγει στον αέρα της εκπομπής για να απαντήσει. Ο Παύλος Πολάκης, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής του παρέμβασης κατήγγειλε αρχικά ότι ο «αδιευκρίνιστος» υπουργός Υγείας έχει εξαιρέσει από τη συνταγογράφηση σε δημόσιες δομές όσους πολίτες είναι ανασφάλιστοι και στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση και στη Μαρία Συρεγγέλα, που βρισκόταν στο στούντιο της εκπομπής και η οποία τον ρωτούσε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις για την καταγγελία που έκανε.

«Η κυρία Συρεγγέλα να πάει να κάνει καμιά δουλειά, γιατί δεν ξέρει, με ρωτάει ποιο ΦΕΚ, να δει αυτά που ψηφίσανε», φώναζε σε έξαλλη κατάσταση ο κ. Πολάκης, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της κ. Συρεγγέλα.

«Να σας πω κύριε Πολάκη, δεν σας φοβόμαστε, ούτε όταν μιλάτε, ούτε όταν μας απειλείτε! Όταν θα μιλάτε, θα μιλάτε με στοιχεία», του απάντησε η γραμματέας της ΝΔ.

Με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει στο ίδιο ύφος. «Να κόψετε αυτόν τον ακροδεξιό κατήφορο και να το βουλώσετε επιτέλους! Άντε μπράβο! Να κάνετε αυτό που πρέπει και σιωπή! Γιατί πολύ αέρα έχετε πάρει!».

Στην επαναλαμβάνομενη ερώτηση της γραμματέως της ΝΔ πού υπάρχει αυτή η εγκύκλιος που επικαλείται ο κ. Πολάκης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας απαντούσε ότι «είναι μια γελοιότητα αυτό που ρωτάει η κ. Συρεγγέλα».

 

Παρέμβαση Μαρινάκη: Ζητά τη διαγραφή Πολάκη

Σχολιάζοντας στο Mega ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τα όσα είπε ο κ. Πολάκης προς τη Μαρία Συρεγγέλα, ζήτησε τη διαγραφή του βουλευτή Χανιών "τώρα" από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ο Αδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του, χαρακτήρισε "αγενή, βάρβαρο, και φαλλοκράτη", τον Παύλο Πολάκη ενώ η υπουργός Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη έκανε λόγο για "βαθιά υποτίμηση της γυναίκας η οποία είναι η ρίζα της πατριαρχίας που υποτίθεται ότι πολεμάει η Αριστερά", εκφράζοντας τη στήριξή της στη Μαρία Συρεγγέλα.

 

Καλώ τις συναδέλφισσές μου να πάρουν θέση

«Προφανώς και δεν περιμένω από τον κ. Κασσελάκη να καταδικάσει τη συμπεριφορά του κ. Πολάκη ή να επιδείξει τη δήθεν κοινωνική του ευαισθησία, διαγράφοντάς τον. Είναι ξεκάθαρο, άλλωστε, ότι στον ΣΥΡΙΖΑ, ανεξαρτήτως ηγεσίας, ο "πολακισμός" αποτελεί την επίσημη έκφραση της αθλιότητας με την οποία καλύπτουν την πολιτική τους ανεπάρκεια.

Όμως, στο όνομα όλων των γυναικών που δέχονται ή άκουσαν αντίστοιχες ύβρεις, καλώ τις συναδέλφισσές μου στο ελληνικό Κοινοβούλιο, καθώς και τους Τομείς Δικαιωμάτων και Ισότητας τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και όλων των κομμάτων, να πάρουν καθαρά θέση και να υψώσουμε μαζί τη φωνή μας απέναντι στο "βούλωστο"», επεσήμανε σε γραπτή δήλωσή της η Μαρία Συρεγγέλα.

 

Στο στόχαστρο και ο Παπανικολάου της ΟΕΝΓΕ

Στο θέμα που δημιουργήθηκε με την ΗΔΙΚΑ και τους ανασφάλιστους αναφέρθηκε και ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Παναγιώτης Παπανικολάου με προσωπική ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ χρησιμοποιώντας σκληρές προσωπικές εκφράσεις και χαρακτηρισμούς σε βάρος του Άδωνι Γεωργιάδη. «Βοθρόλυμα βγάλε τον σκασμό, δεν ήταν στιγμιαίο ούτε διορθώθηκε αμέσως», έγραψε, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του υπουργού Υγείας

«Στον συγκεκριμένο γιατρό απαντούσα έως σήμερα σεβόμενος την συνδικαλιστική του ιδιότητα. Προφανώς μετά από αυτή του την ανάρτηση που θυμίζει Πολάκη σταματώ κάθε επικοινωνία. Δεν θα επιτρέψουμε πλέον σε τόσο τοξικούς ανθρώπους να ορίζουν την ζωή μας. Θα τους απομονώσουμε και θα μάθουμε να συνομιλούμε πολιτισμένα και καλόπιστα» ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.