Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Επίθεση ασθενή σε νοσηλεύτρια

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Επίθεση ασθενή σε νοσηλεύτρια

Δεν είναι μόνο το βίαιο περιστατικό που καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία, αλλά και η απαράδεκτη στάση της Αστυνομίας, με τον αξιωματικό υπηρεσίας, που -αντί να προτρέπει τη νοσηλεύτρια να κάνει μήνυση στον δράστη- προσπαθούσε επί ώρα να την αποτρέψει...

 

Τα γεγονότα, όπως τα εξιστορεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μ. Γιαννάκος, έχουν ως εξής:
«Χθες, Τρίτη 23 Ιουλίου, το μεσημέρι στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας, ασθενής που καθυστέρησε λίγη ώρα το ραντεβού του στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία έκανε φασαρία έξω από το ορθοπεδικό ιατρείο. Όταν μπήκε να εξετασθεί, βιοπράγησε σε βάρος νοσηλεύτριας, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Επενέβησαν άλλοι συνάδελφοι, κλήθηκε η αστυνομία και συνέλαβε τον ‘νταή’ δράστη.

Η νοσηλεύτρια πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να υποβάλει μήνυση και ο αξιωματικός υπηρεσίας προσπαθούσε να την αποτρέψει, λέγοντάς της: “Τι την θέλεις τη μήνυση, δεν θα βγάλεις άκρη” κ.λ.π.».

«Απαράδεκτη η στάση του αξιωματικού υπηρεσίας», τονίζει ο κ. Γιαννάκος και αναφέρει ότι η νοσηλεύτρια υπέβαλε, τελικά, μήνυση στον δράστη.

«Θα πρέπει η διοίκηση να ενεργοποιηθεί να στηρίξει τη νοσηλεύτρια, με βάσει το νέο νόμο Φλωρίδη. Δεν μας φτάνει η κούραση μας, η εργασιακή εξάντληση, λόγω των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού, τρώμε και ξύλο! Ο νταής ασθενής ξυλοφόρτωσε τη συνάδελφο γιατί καθυστέρησε να εξετασθεί δέκα λεπτά… Εάν ήταν σε μεγάλο νοσοκομείο του κέντρου ή της περιφέρειας και περίμενε 8 ώρες να εξετασθεί  μπορεί και να μας  σκότωνε!», σχολιάζει με πικρία ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.