CHMP: Θετική γνωμοδότηση σε θεραπεία από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση για ενήλικες ασθενείς με παροξυσμική νυκτερινή αιμοσφαιρινουρία

CHMP: Θετική γνωμοδότηση σε θεραπεία από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση για ενήλικες ασθενείς με παροξυσμική νυκτερινή αιμοσφαιρινουρία

Η Novartis ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) εξέδωσε θετική γνωμοδότηση και συνέστησε τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας για το iptacopan για τη θεραπεία ενηλίκων με παροξυσμική νυκτερινή αιμοσφαιρινουρία (ΠΝΑ) που έχουν αιμολυτική αναιμία.

 

«Με ένα ισχυρό σύνολο αποδεικτικών στοιχείων και ένα αποδεδειγμένο προφίλ ασφάλειας, το iptacopan θα μπορούσε να αλλάξει την κλινική πρακτική για τους ασθενείς, βοηθώντας στην ανακούφιση του φόρτου από τη νόσο που βιώνουν οι άνθρωποι που ζουν με ΠΝΑ», δήλωσε ο Antonio Risitano, MD, Ph.D., Πρόεδρος της Διεθνούς Ομάδας Ενδιαφέροντος για την ΠΝΑ και επικεφαλής της Μονάδας Αιματολογίας και Μεταμόσχευσης Αιμοποιητικών Κυττάρων, Κέντρο Αναφοράς για την Απλαστική Αναιμία και την ΠΝΑ στο AORN, San Giuseppe Moscati, του Αβελίνο της Ιταλίας.

«Σε κλινικές μελέτες, το από του στόματος iptacopan έδειξε ανώτερη βελτίωση της αιμοσφαιρίνης χωρίς την ανάγκη μεταγγίσεων ερυθρών αιμοσφαιρίων σε σύγκριση με τις θεραπείες με C5 αναστολείς, οδηγώντας σε ομαλοποίηση της αιμοσφαιρίνης στην πλειοψηφία των ασθενών - ένα δυνητικά πρωτοποριακό όφελος για όσους ζουν με αυτή τη χρόνια διαταραχή του αίματος».

 

Η Παροξυσμική Νυκτερινή Αιμοσφαιρινουρία 

Η ΠΝΑ είναι μια σπάνια και εξουθενωτική χρόνια διαταραχή του αίματος που εμφανίζεται όταν τα αιμοσφαίρια που είναι εγγενώς επιρρεπή σε ένα μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος που ονομάζεται σύστημα συμπληρώματος εξαπλώνονται περισσότερο από τα φυσιολογικά αιμοσφαίρια λόγω ενός ανεκτικού ανοσοποιητικού περιβάλλοντος.

Η ΠΝΑ χαρακτηρίζεται από αιμόλυση, ανεπάρκεια μυελού των οστών και θρόμβωση σε ποικίλους συνδυασμούς και επίπεδα βαρύτητας. Οι υπάρχουσες θεραπείες με C5 αναστολείς χορηγούνται μέσω έγχυσης ή υποδόριας ένεσης και μπορεί να αφήσουν τα συμπτώματα της ΠΝΑ ανεξέλεγκτα. Έως και 50% των ασθενών που λαμβάνουν θεραπεία με C5 αναστολείς μπορεί να έχουν εμμένουσα αναιμία με το 23-39% να παραμένει εξαρτημένο από μεταγγίσεις αίματος και η πλειοψηφία (75-89%) των ασθενών που λαμβάνουν θεραπεία με C5 αναστολείς να παραμένουν κουρασμένοι. 

Η θετική απόφαση της CHMP βασίζεται σε ισχυρά δεδομένα από τη μελέτη Φάσης III APPLY-PNH σε ασθενείς με υπολειμματική αναιμία παρά την προηγούμενη θεραπεία με C5 αναστολείς που άλλαξαν σε iptacopan έναντι ασθενών που παρέμειναν σε θεραπεία με C5 αναστολείς και από τη μελέτη Φάσης III APPOINT-PNH  σε ασθενείς που δεν είχαν λάβει προηγουμένως αναστολείς συμπληρώματος.

  • Στη μελέτη APPLY-PNH, στις 24 εβδομάδες, το 82,3% των ασθενών με iptacopan που είχαν λάβει θεραπεία με C5 αναστολείς πέτυχαν σταθερή αύξηση των επιπέδων αιμοσφαιρίνης κατά Hb ≥2 g/dL από την αρχική τιμή απουσία μεταγγίσεων έναντι 2,0% για τους ασθενείς υπό θεραπεία με C5 αναστολείς (διαφορά 80,2%, P<0,0001).
  • Στην APPOINT-PNH, το 92,2% των ασθενών που δεν είχαν λάβει προηγουμένως αναστολέα του συμπληρώματος και έλαβαν iptacopan πέτυχαν αυτό το αποτέλεσμα.
  • Ομοίως, στη μελέτη APPLY-PNH, τα αποτελέσματα επέδειξαν ένα ποσοστό αποφυγής μεταγγίσεων στο 94,8% των ασθενών με iptacopan που είχαν λάβει προηγουμένως θεραπεία με C5 αναστολείς έναντι 25,9% για τη θεραπεία με C5 αναστολείς (διαφορά 68,9%, P<0,0001).

«Εάν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το iptacopan θα είναι η πρώτη από του στόματος μονοθεραπεία διαθέσιμη σε ασθενείς με ΠΝΑ στην Ευρώπη», δήλωσε ο Patrick Horber M.D., Πρόεδρος, International, Novartis. «Με το τρέχον πρότυπο φροντίδας, τα συμπτώματα της ΠΝΑ είναι συχνά ανεξέλεγκτα, ενώ οι ασθενείς υπομένουν τακτικές και χρονοβόρες εγχύσεις. Αυτή η από του στόματος θεραπεία θα μπορούσε να προσφέρει μια πολύ αναγκαία εναλλακτική λύση για την υποστήριξη πολλών ανθρώπων που ζουν με ΠΝΑ, οι οποίοι συχνά πρέπει να δομήσουν τη ζωή τους γύρω από τη διαχείριση της νόσου».

Σε συνέχεια της σύστασης της CHMP για έγκριση του iptacopan σε ενήλικες ασθενείς με ΠΝΑ που πάσχουν από αιμολυτική αναιμία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα λάβει τελική απόφαση εντός περίπου δύο μηνών.