Καταρρέει η Παθολογική Κλινική στο Νοσοκομείο Κιλκίς καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Καταρρέει η Παθολογική Κλινική στο Νοσοκομείο Κιλκίς καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Στα πρόθυρα της κατάρρευσης είναι η Παθολογική Κλινική στο Γ. Νοσοκομείο Κιλκίς, όπως καταγγέλλουν το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς.

Για περισσότερο από έξι μήνες το Σωματείο και η Ένωση διαμαρτύρονται για την δραματική κατάσταση που επικρατεί στην Παθολογική κλινική, με τη λειτουργία της, να βρίσκεται ένα βήμα πριν το λουκέτο, αφού είχε ξεμένει από ειδικούς παθολόγους γιατρούς. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι δυο παραπάνω συνδικαλιστικές ενώσεις, παραιτήθηκαν δύο ειδικοί παθολόγοι και τρεις συνταξιοδοτήθηκαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τους, στον οργανισμό του Γ. Ν. Κιλκίς προβλέπονται επτά οργανικές θέσεις ειδικών παθολόγων, αλλά διαθέτει δυο μόνιμους ειδικούς ιατρούς, οι οποίοι πλέον βρίσκονται σε οριακή κατάσταση από τις συνεχόμενες εφημερίες. Εξ αυτών ο ένας κατέθεσε πρόσφατα και δεύτερη παραίτησή με Αριθμ.: Πρωτ.: 3235/19/3/2024), με ένα γιατρό παθολόγο με βαθμό Διευθυντή του τμήματος Αιμοδοσίας με εσωτερική τρίμηνη μετακίνηση (εντέλλεστε) με ένα γιατρό παθολόγο αποσπασμένο από το Κ.Υ. Δροσάτου (όπου κατέχει μόνιμη θέση) με ένα γιατρό παθολόγο με μετακίνηση από τον ΕΦΚΑ Κιλκίς, ενώ ο ιδιώτης ιατρός παθολόγος που εφημέρευε με δελτίο παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι) πρόσφατα παραιτήθηκε και προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Νοσοκομείο ΚΥ Γουμένισσας.

Σημειώνεται πως η πρόσκληση ενδιαφέροντος για ιδιώτη παθολόγο δεν είχε κανένα ενδιαφέρον με αποτέλεσμα την κατάρρευση της Παθολογικής κλινικής ενώ όπως επισημαίνουν τα προγράμματα εφημέρευσης κρίνονται πλέον επισφαλή.

Σωματείο και Ένωση υποστηρίζουν επίσης ότι τακτικές  με συνεχόμενες μετακινήσεις παθολόγων ιατρών από τα Κέντρα Υγείας και το Νοσοκομείο ΚΥ Γουμένισσας, εσωτερικές μετακινήσεις και τα συνεχή εντέλλεστε, δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα και οδήγησαν σε νέες παραιτήσεις.

«Οι ανησυχίες που εκφράσαμε το προηγούμενο διάστημα για τη λειτουργία της Παθολογικής κλινικής, δυστυχώς επιβεβαιώνονται με τις παραιτήσεις των 2 ειδικών παθολόγων», αναφέρει η ανακοίνωσή τους.

Αποτέλεσμα αυτών των πρακτικών αναφέρουν, είναι η αναστολή του Τακτικού Παθολογικού και του Διαβητολογικού Ιατρείου.
Το ΤΕΠ λειτουργεί υπό την επίβλεψη των ιατρών με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής που προσέρχονται από τα Κέντρα Υγείας και τα Ιατρεία Υπαίθρου, ενώ θα έπρεπε σύμφωνα με τον οργανισμό του Νοσοκομείου να υπηρετούν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, 4 ιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων.

Δείτε ΕΔΩ την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου