NEA

Αισιόδοξα τα μηνύματα για τους εκπροσώπους των συλλόγων ασθενών με ΣκΠ και Αναπηρίες

Αισιόδοξα τα μηνύματα για τους εκπροσώπους των συλλόγων ασθενών με ΣκΠ και Αναπηρίες

Το ζωτικής σημασίας θέμα της στέγασης σωματείων ΣΑμΣΚΠ και ΝΙΚΗ συζήτησαν οι πρόεδροι των δύο συλλόγων που συνεχίζουν τον αγώνα τους κατά της επιλεκτικής έξωσης που υφίστανται από το Ελληνικό και της στέρησης των αυτονόητων δικαιωμάτων των ΑμεΑ.

 

Θετική διάθεση να παρέμβει και να υποστηρίξει τις προσπάθειες του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας και του Σωματείου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία «VictorArtant - ΝΙΚΗ», στο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσον αφορά στη μελλοντική στέγασή τους εντός του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού, έδειξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντηση που είχε, στις 9 Ιανουαρίου 2019, με τους προέδρους των δύο υπό έξωση συλλόγων, Βασιλική Μαράκα και Ευάγγελο Σμπράο.

 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά τη λεπτομερή παρουσίαση του ζητήματος από τους εκπροσώπους των συλλόγων, υποσχέθηκε να στηρίξει τις προσπάθειές τους ώστε να βρεθεί μόνιμη λύση στο πρόβλημα που τους απασχολεί.

 Ανάλογη θετική στάση (και δέσμευση για βοήθεια) επέδειξε και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος Β’, με τον οποίο είχε προηγηθεί συνάντηση των προέδρων των συλλόγων.