NEA

Αττικόν: Μία «τυπική εφημερία» ήταν η προχθεσινή

Αττικόν: Μία «τυπική εφημερία» ήταν η προχθεσινή

«H ύπαρξη επικουρικών κλινών αποτελεί  φαινόμενο διαχρονικό και χρονολογείται από την ένταξη του Νοσοκομείου "Αττικόν" στην 24ωρη  εφημέρευση (4ος/2011) και δεν έκανε την εμφάνισή του τώρα. Προφανώς αυτό το φαινόμενο δημιουργεί δυσλειτουργίες στο νοσοκομείο και δυσκολεύει τη φιλότιμη προσπάθεια του προσωπικού για αξιοπρεπή φροντίδα των ασθενών», σχολιάζει η διοίκηση του Νοσοκομείου «Αττικόν», με αφορμή ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων, για την προχθεσινή  γενική εφημερία  και την  εμφάνιση «ράντζων»  στους διαδρόμους.

 Σημειώνει ότι «η εικόνα της προχθεσινής εφημερίας κατά την οποία το Νοσοκομείο υποδέχτηκε σημαντικό αριθμό περιστατικών, πολλά από τα οποία χρειάστηκε να εισαχθούν στο νοσοκομείο δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, καθόσον αντιστοιχεί σε μία τυπική εφημερία χειμερινής περιόδου. Οι 587 καλυμμένες κλίνες ενισχύθηκαν με 121 επικουρικές κλίνες, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες νοσηλείας των ασθενών του Νοσοκομείου. Επίσης, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, το ΕΚΕΠΥ και τη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, έγινε ανάσχεση και ανακατεύθυνση των περιστατικών προς άλλα εφημερεύοντα Νοσοκομεία».

Αναφέρει επίσης ότι το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται, ένα νέο μοντέλο εφημερίας των νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου σε συνδυασμό με την προσεχή ενίσχυση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ)   με μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς.