NEA

Χανιά: «Ξηλώνονται» τα δάπεδα του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης, μετά από 18 χρόνια

Χανιά: «Ξηλώνονται» τα δάπεδα του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης, μετά από 18 χρόνια

Στην τελική ευθεία μπαίνει το έργο της αντικατάστασης των δαπέδων του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος», καθώς στις 18 Ιανουαρίου δημοσιεύθηκε η διακήρυξη Ηλεκτρονικού Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού. Το έργο, προϋπολογισμού 580.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου.

     Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, στις κλινικές, στις μονάδες νοσηλείας και στους εσωτερικούς διαδρόμους τους, στον σταθμό αιμοδοσίας, στα εργαστήρια, στην κεντρική αποστείρωση, στη μονάδα νεογνών, στη βραχεία νοσηλεία, προβλέπεται η αντικατάσταση των δαπέδων με δάπεδα αντιμικροβιακά-αντιβακτηριδιακά συνολικής επιφάνειας 8.333 τετραγωνικών μέτρων.

     Σε χώρους γραφείων προβλέπεται η αντικατάσταση της υφιστάμενης μοκέτας και η τοποθέτηση πλαστικού δαπέδου από PVC, κατάλληλου για νοσοκομεία, ενώ ο ίδιος τύπος δαπέδου θα τοποθετηθεί και σε ορισμένους κοινόχρηστους διατμηματικούς διαδρόμους και χώρους υποδοχής, στο φαρμακείο, στα εστιατόρια, στο νεκροτομείο, στα γραφεία ιατροδικαστού, στο φυσικοθεραπευτήριο και το ακτινολογικό. Αυτές οι αντικαταστάσεις αφορούν συνολική επιφάνεια 7.678 τετραγωνικών μέτρων.

     Όπως επισημαίνει, σε ανακοίνωσή του, ο διοικητής του νοσοκομείου, Μηνάς Βουλγαρίδης, «οι αντικαταστάσεις των δαπέδων του νοσοκομείου έρχονται να επιλύσουν ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη βελτίωση της γενικότερης εικόνας του νοσηλευτικού ιδρύματος. Τα δάπεδα του νοσοκομείου που τοποθετήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2000, λόγω της συνεχούς και βαριάς χρήσης επί 18 χρόνια, σε συνδυασμό με αστοχίες που έγιναν κατά την αρχική τοποθέτηση, έχουν φθαρεί και εν πολλοίς καταστραφεί, με αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνονται στις ανάγκες και στοιχειώδεις απαιτήσεις ενός νοσοκομείου και να μην είναι λειτουργικά».

     Η αντικατάσταση των δαπέδων είναι ένα σύνθετο έργο, καθώς θα γίνει με το νοσοκομείο σε πλήρη λειτουργία και σε χρονοδιάγραμμα που έχει εκπονηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του ιδρύματος. Το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών είναι πέντε μήνες, οπότε υπολογίζεται ότι η αντικατάσταση των δαπέδων να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2019.