NEA

Νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ»: Εξοπλισμένοι θάλαμοι ή κρύψιμο των ράντζων;

Νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ»: Εξοπλισμένοι θάλαμοι ή κρύψιμο των ράντζων;

Τι απαντά η διοίκηση του νοσοκομείου «ΣΩΤΗΡΙΑ» στην πρόσφατη καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ

 

Από τη Ρούλα Σκουρογιάννη

 

Σε απάντηση της από 18 Ιανουαρίου καταγγελίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ότι «Στο Νοσοκομείο Σωτηρία άρον- άρον ανοίγουν δύο κλινικές χωρίς προσωπικό για να κρύψουν τα ράντζα. Χωρίς ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα οι ασθενείς στα εν λόγω τμήματα», απάντησε η διοίκηση του νοσοκομείου «ΣΩΤΗΡΙΑ», αναφέροντας ότι:  «Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Νοσοκομείου, Ιατρική και Νοσηλευτική σε συνεργασία, χρησιμοποιούν επιπλέον θαλάμους, οι οποίοι διαθέτουν πλήρη εξοπλισμό και θέρμανση, οι κλίνες των οποίων είναι ήδη κατανεμημένες στα αντίστοιχα Πνευμονολογικά Τμήματα, προκειμένου να νοσηλεύονται ασθενείς με απόλυτη ασφάλεια και να μην αναπτύσσονται επικουρικές κλίνες. Επιπλέον, τα Νοσηλευτικά Τμήματα έχουν ενισχυθεί με πρόσθετο Νοσηλευτικό Προσωπικό και η ιατρική κάλυψη των ασθενών γίνεται από τους Ιατρούς των Πνευμονολογικών Τμημάτων».

 Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το πλήρες κείμενο της καταγγελίας της ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε:

 «Άρον – άρον ανοίγουν δύο κλινικές χωρίς προσωπικό για να κρύψουν τα ράντζα

Χωρίς ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα οι Ασθενείς στα εν λόγω τμήματα

 Σας κοινοποιούμε καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σωτηρία που σηκώνει μεγάλο βάρος Ασθενών με λοίμωξη ως Ειδικό Πνευμονολογικό Νοσοκομείο.

Για να κρύψουν τα ράντζα και τα προβλήματα που υπάρχουν στη Δημόσια Υγεία κάνουν κάτι χειρότερο. Ανοίγουν δύο διατομεακές κλινικές, που είχαν έκλεισαν, χωρίς προσωπικό, εξοπλισμό και θέρμανση.

Ο κίνδυνος για τους νοσηλευόμενους ασθενείς είναι πολύ μεγάλος καθότι δεν θα υπάρχει ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα. Ακόμα χειρότερα από τα ράντζα. Φυσικά και πρέπει να ανοίξουν τα δύο τμήματα με επαρκή όμως κάλυψη σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και ασφαλή εξοπλισμό.

Το Νοσοκομείο Σωτηρία σηκώνει μεγάλο βάρος επειδή οι πνευμονολογικές παθήσεις είναι σε έξαρση. Αντί να δώσουν λύσεις με ασφάλεια για τους ασθενείς παίζουν με την τύχη τους.

Πανικόβλητοι θέλουν να κρύψουν τα ράντζα όπου να ‘ναι!!!

Η επικοινωνία πάνω από την Υγεία των Ασθενών!!!».