ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Μία ακόμη σημαντική κοινωνική δράση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου

Μία ακόμη σημαντική κοινωνική δράση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου

Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

Μία ακόμη σημαντική πρωτοβουλία που αναδεικνύει τον κοινωνικό ρόλο του Φαρμακοποιού ετοιμάζεται να προσθέσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου, σε εκείνες που μέχρι σήμερα έχει υλοποιήσει και υλοποιεί για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού της Ακριτικής Δωδεκανήσου και όχι μόνο.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της λογικής αποφάσισε να στηρίξει τα Δημοτικά Σχολεία των Ακριτικών Νησιών της Δωδεκανήσου, στα οποία λειτουργούν από δύο έως πέντε Δημοτικά Σχολεία, τα οποία στερούνται οργανωμένης υλικοτεχνικής υποδομής πρώτων βοηθειών. Έτσι θα υπάρξει και ένα αίσθημα ασφάλειας για τα παιδιά, με την παροχή σωστής άμεσης βοήθειας.

     Στην προσπάθειά του αυτή του Συλλόγου υπήρξε αρωγός από την πρώτη στιγμή η Φαρμακοβιομηχανία RAFARM, η οποία όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των φαρμακοποιών, «έκανε αμέσως αποδεκτό το αίτημά μας και χορήγησε δωρεάν στον Φ.Σ.Δ. δέκα εννέα πλήρως εξοπλισμένα Φαρμακεία πρώτων βοηθειών, τα οποία θα δοθούν από τον Σύλλογό μας σε Δημοτικά Σχολεία των Ακριτικών Νησιών : Μεγίστη, Χάλκη, Λειψοί, Αστυπάλαια, Κάσος, Κάρπαθος, Νίσυρος, Τήλος, Σύμη, Λέρος, στα οποία θα είναι πολύ χρήσιμα και άκρως απαραίτητα.

H παράδοση του φαρμακευτικού υλικού θα γίνει στα σχολεία από τον πρόεδρο και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου.