NEA

Ερώτηση στη Βουλή από έντεκα βουλευτές της ΝΔ για το θέμα του Διοικητή του Νοσοκομείου Νίκαιας

Ερώτηση στη Βουλή από έντεκα βουλευτές της ΝΔ για το θέμα του Διοικητή του Νοσοκομείου Νίκαιας

Σιγή ιχθύος από το υπουργείο Υγείας, τι λέει η ΠΟΕΔΗΝ

 

Από την Κατερίνα Βουρλάκη

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος της περασμένης Κυριακής ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας Δημήτρης Μπούτος ασκεί παρανόμως τα καθήκοντά του χωρίς τους απαιτούμενους τίτλους σπουδών. 
Έντεκα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έφεραν το θέμα στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσαν.

Δηλώσεις για το ίδιο θέμα έκανε στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος και ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ως εκ της θέσης του όφειλε να ελέγξει όλους τους υπαλλήλους και τον εαυτό του για τη γνησιότητα των πτυχίων. Ε, ο μάγκας έλεγξε όλους τους υπαλλήλους και τα δικά του στοιχεία φρόντισε να τα αφαιρέσει από τον υπηρεσιακό φάκελο τον οποίο με τις μαρτυρίες των συναδέλφων τον είχε στο γραφείο του πάρα πολύ καιρό που και αυτό είναι αδίκημα. Την ίδια στιγμή τα δήλωνε για να είναι διοικητικός διευθυντής και διοικητής για να παίρνει τα επιδόματα». Και συνέχισε λέγοντας «η καθαρίστρια πήγε φυλακή για το παραποιημένο απολυτήριο δημοτικού, γιατί ο νόμος προέβλεπε δίωξη για κακούργημα για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος. Εδώ δεν συνέβησαν αυτά. Τίποτα από το υπουργείο. Αυτός με τέσσερις πλαστούς τίτλους που έγινε διοικητής και διευθυντής τίποτα;».

Κανένα από τα τρία πτυχία που παρουσίαζε, δεν φαίνεται να υπάρχουν, σύμφωνα και με έγγραφη απάντηση του ΕΚΠΑ που ερωτήθηκε, ενώ δεν υπάρχει ούτε και το μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο του Λέστερ της Αγγλίας.

Ο ίδιος ο κ. Μπούτος, σε συνέντευξή του στην Τατιάνα Στεφανίδου, ανέφερε ότι έχει πτυχία που δικαιολογούν τη θέση του, και ελέγχθηκαν το 2011, ενώ από τις μισθολογικές αυξήσεις που έπαιρνε λόγω του διδακτορικού που εμφάνισε-από λάθος-επέστρεψε 5.000€ το 2016. Όσο για τη σχέση που φέρεται να έχει με τον Παύλο Πολάκη, ανέφερε ότι είναι καθαρά τυπική. «Θα απαντήσω στα αρμόδια όργανα» συμπλήρωσε ο κ. Μπούτος. Το όλο θέμα γενικά το απέδωσε σε παραπληροφόρηση. Αναμένεται να «λάμψει η αλήθεια».

 

Το θέμα στη Βουλή


Στη Βουλή φέρνουν 11 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας την αποκάλυψη από το Πρώτο ΘΕΜΑ.  Στο κείμενο σημειώνουν ότι «το ηθικό πλεονέκτημα μεταλλάχθηκε πλέον σε ωμή και αμοραλιστική διακυβέρνηση, όπου παρατηρούμε ότι καταρρέει κάθε όριο χρηστής διοίκησης» και εκφράζουν την ανησυχία τους ότι η περίπτωση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας «όχι μόνο δεν είναι η μοναδική στην δημόσια διοίκηση, αλλά ότι αποτελεί δυστυχώς την κορυφή του παγόβουνου».

Με την ερώτησή τους ρωτάνε: 

1. Πότε περιήλθε σε γνώση σας το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ για τον εν λόγω Διοικητή και ποιες οι σχετικές σας ενέργειες; 
2. Ποιες ενέργειες έχουν γίνει από εσάς στη διάρκεια της θητείας σας προς την κατεύθυνση του ελέγχου γνησιότητας των πιστοποιητικών των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και των μετακλητών στελεχών του Υπουργείου Υγείας, αλλά και οποιασδήποτε άλλης μορφής αξιολόγησης και ελέγχου του προσωπικού;

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Προς: Υπουργό Υγείας

Θέμα: Τεράστιες οι ευθύνες των Υπουργών Υγείας γα τα πλαστά πτυχία του Διοικητή του Γ.Ν Νίκαιας!

Κε Υπουργέ,

Κάθε ημέρα που περνάει το σαθρό οικοδόμημα ΣΥΡΙΖΑ και ευκαιριακών συνοδοιπόρων καταρρέει μέσα στο ψεύδος, το βόλεμα , την αναξιοκρατία, την απαξίωση των θεσμών, τον κυνισμό και την περιφρόνηση για τους πολίτες. 

Το ηθικό πλεονέκτημα μεταλλάχθηκε πλέον σε ωμή και αμοραλιστική διακυβέρνηση, όπου παρατηρούμε ότι καταρρέει κάθε όριο χρηστής διοίκησης. 
Δεν κρίνονται πλέον απαραίτητα τα τυπικά προσόντα για να διοικήσεις δημόσιο οργανισμό, ή να αναλάβεις οποιαδήποτε θέση δημόσιας ευθύνης. Αρκεί το κομματικό πιστοποιητικό ή, ακόμα καλύτερα, η ταυτότητα του «κολλητού».

Η περίπτωση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας φοβούμαστε ότι όχι μόνο δεν είναι η μοναδική στην δημόσια διοίκηση, αλλά ότι αποτελεί δυστυχώς την κορυφή του παγόβουνου. Σύμφωνα με πλειάδα δημοσιευμάτων τα οποία επικαλούνται πόρισμα του Σώµατος Επιθεωρητών Ελεγκτών ?ηµόσιας ?ιοίκησης (ΣΕΕ??) του υπουργείου ?ικαιοσύνης, ο εν λόγω εκλεκτός της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας δεν διέθετε στον ατομικό του φάκελο τίτλους σπουδών και δεν τους προσκόμισε ούτε όταν του ζητήθηκαν από το ΣΕΕΔΔ, τον Νοέμβριο του 2018 (πρόκειται για: πράξη ισοτιμίας διδακτορικού της αλλοδαπής, μεταπτυχιακού Οικονομικών Επιστημών, πτυχίου Μαθηματικών και πτυχίου Φιλοσοφίας). Προτίμησε, όπως φαίνεται, να καταθέσει διακριτικά αίτηση παραίτησης προς τον προϊστάμενό του Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας η οποία έγινε εξίσου διακριτικά αποδεκτή με υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στις 31/12/2018.

Στο πόρισμά του ΣΕΕΔΔ αναφέρεται επίσης ότι υπήρξε επικοινωνία με τον ΔΟΑΤΑΠ και το ΕΚΠΑ, που επιβεβαίωσαν την ανυπαρξία των εν λόγω τίτλων σπουδών. Το πόρισμα όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα έχει ήδη διαβιβαστεί στον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στο υπουργείο ?ιοικητικής Ανασυγκρότησης και στον διοικητή της 2ης ?ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, ζητώντας από τον υπουργό Υγείας «στο πλαίσιο της προβλεπόµενης εκ της νοµοθεσίας εποπτείας επί των νοσοκομείων καθώς και ως αρµόδιο όργανο διορισµού του διοικητή του ΓΝΝΠ-“Άγιος Παντελεήµων”-ΓΝ?Α-“Η Αγία Βαρβάρα”, να προβεί σε δικές του σχετικές ενέργειες».
Δυστυχώς αυτά είναι τα μοιραία επακόλουθα της απέχθειας που επιδεικνύει η σημερινή κυβέρνηση για την αξιοκρατία εν γένει και για την αξιολόγηση των δημόσιων λειτουργών ειδικότερα. Αυτό είναι το αναμενόμενο αποτέλεσμα του παγώματος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάθε διαδικασίας ελέγχου των πιστοποιητικών των δημοσίων υπαλλήλων που είχε ξεκινήσει από την κυβέρνηση της ΝΔ και τον τότε υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σημερινό μας Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη. (βλέπε εγκυκλίους Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης: α) ΔΙΔΑΔ/Φ.34/35/οικ. 14888/24.5.2013, (ΑΔΑ: ΒΕΧ4Χ-5ΞΕ), β) ΔΙΔΑΔ /Φ.34 /42/οικ.33906/16.12.2013 (ΑΔΑ: ΒΛΓΕΧ-363), γ) ΔΙΔΑΔ/Φ.34/45/2843/20.3.2014 (ΑΔΑ: ΒΙΞ4Χ-ΠΕ4) και δ) ΔΙΔΑΔ/Φ.34/47/οικ.18161/18-7-2014 (ΑΔΑ: 7Φ95Χ-Μ7Ρ) και ερμηνευτική εγκύκλιο του ν.4305/2014 και του άρθρου 28 αυτού, στις 8/12/2014, ΑΔΑ Ω05ΓΧ-Θ3Β).

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε: 

1. Πότε περιήλθε σε γνώση σας το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ για τον εν λόγω Διοικητή και ποιες οι σχετικές σας ενέργειες; 
2. Ποιες ενέργειες έχουν γίνει από εσάς στη διάρκεια της θητείας σας προς την κατεύθυνση του ελέγχου γνησιότητας των πιστοποιητικών των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και των μετακλητών στελεχών του Υπουργείου Υγείας, αλλά και οποιασδήποτε άλλης μορφής αξιολόγησης και ελέγχου του προσωπικού;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΦΩΤΗΛΑΣ ΙΑΣΟΝΑΣ
ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΟΦΙΑ
ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ