NEA

Πόση ντροπή χωράει ακόμη αυτός ο τόπος...

Πόση ντροπή χωράει ακόμη αυτός ο τόπος...

Από την Κατερίνα Βουρλάκη

 

Δεν έχει τέλος ο «ξεπεσμός» του πολιτικού λόγου αλλά και ο ευτελισμός κάθε έννοιας δημοκρατίας σε αυτή τη χώρα.

Μετά τον Πρωθυπουργό που χαρακτήρισε «ακροδεξιούς λαϊκιστές» και χωρίς μυαλό» όσους διαφωνούν με την συμφωνία των Πρεσπών, ήρθε η σειρά του Παύλου Πολάκη να δώσει και πάλι «μαθήματα δημοκρατίας» στον Ελληνικό λαό.

Όταν ο αν.υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, στα εγκαίνια της μονάδας βραχείας νοσηλείας και της ανακαίνισης του φαρμακείου του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, ερωτήθηκε από δημοσιογράφο, σχετικά με τον θάνατο δύο παιδιών στο νοσοκομείο της Λαμίας, προτίμησε να τον προπηλακίσει με απαράδεκτη φρασεολογία, παρά να του απαντήσει. «Θα σου απολογηθώ εγώ εσένα; Τι είσαι εσύ και θα σου απολογηθώ; Τι είσαι για να σου απαντήσω;».

Είναι γεγονός ότι ο κ. Πολάκης , δεν κάνει δηλώσεις, δεν ενημερώνει δημοσιογράφους και γενικά έχει άρνηση με τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης. Είναι επίσης γεγονός ότι κοντεύουμε να συνηθίσουμε τον «έντονο» χαρακτήρα του και τις , συνήθως, προσβλητικές απαντήσεις του. Προφανώς είναι δύσκολο να έρχεσαι αντιμέτωπος με απρόβλεπτες και ασυντόνιστες ερωτήσεις, για κάθε θέμα. Αντιθέτως, έχει μετατρέψει το twitter και το facebook σε ένα είδος προσωπικού βήματος και γραφείου τύπου, για να απαντά σε όποιον επιλέγει και φυσικά με όποιον τρόπο επιλέγει.

Απλώς, είχαμε την εντύπωση ότι ο θάνατος δύο παιδιών σε ένα νοσοκομείο της χώρας, θα αποτελούσε ακόμη και για τον Πολάκη(!), ένα ευαίσθητο θέμα και ΝΑΙ θα όφειλε απάντηση στον Ελληνικό λαό, μέσω των Ελλήνων δημοσιογράφων. Προφανώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Της εντελώς απαράδεκτης και απαξιωτική, για το λειτούργημα του δημοσιογράφου, απάντησης του κ. Πολάκη, προηγήθηκε ένα παραλήρημα, προς τους δημοσιογράφους που θέλησαν να πάρουν μία δήλωση από τον υπουργό αλλά και επίθεση στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο. «Είστε όλοι σε διατεταγμένη υπηρεσία!» είπε. «Όλοι σας και μόνος μου. Σας έχω!», ενώ αναφερόμενος στον κ. Γιαννάκο τον αποκάλεσε «τσόλι που λέει μπούρδες».

Και φυσικά γεννάται το ερώτημα: εφόσον ο κ. Πολάκης θεωρεί άχρηστους τους δημοσιογράφους, τότε γιατί προσελήφθη δημοσιογράφος για να βελτιώσει την επικοινωνία στο θέμα της ΠΦΥ; Ή μήπως οι δημοσιογράφοι, ακόμη και όσοι ασχολούνται με τον ευαίσθητο τομέα της υγείας, εν έτη 2019 στη χώρα, χωρίζονται σε «καλά, δικά μας παιδιά» και σε «κακά παιδιά» άλλων;