NEA

20 βουλευτές ρωτούν για το ρόλο της επικοινωνιολόγου στη «διάσωση»(!) της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

20 βουλευτές ρωτούν για το ρόλο της επικοινωνιολόγου στη «διάσωση»(!) της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

 Μία επικοινωνιολόγος προσλήφθηκε για να διευθετήσει την αποτυχία του σχεδίου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως υποστηρίζει μεγάλη ομάδα βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και καταθέτει σχετική ερώτηση τη Βουλή.

 

«Το Υπουργείο Υγείας όχι απλώς δεν αποδέχεται την αποτυχία του σχεδίου του για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αλλά αποφάσισε με πρόσληψη συμβούλου επικοινωνίας να πείσει τους Έλληνες να μην πιστεύουν σε όσα καθημερινά βιώνουν», επισημαίνουν με ερώτησή τους 20 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας -ανάμεσα στους οποίους ο αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης και οι υπεύθυνοι του Τομέα Υγείας, Βασίλης Οικονόμου και Ιάσων Φωτήλας- οι οποίοι ζητούν να μάθουν τους λόγους αυτής της πρόσληψης.   

 Σύμφωνα με απόφαση, που φέρει την υπογραφή του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα κ. Σταμάτη Βαρδαρού, ανατέθηκε το έργο με τίτλο «Υπηρεσίες Συμβούλου Διαχείρισης της Επικοινωνίας», κατόπιν της διαδικασίας του άρθρου 118 του Ν.4412/2016 σύμφωνα με την αριθ. πρωτ. 2444/18.12.2018, και πραγματοποιήθηκε πρόσκληση υποβολής προσφοράς στην Ζαφειρία - Ελβίρα Κριθάρη του Αριστοφάνη για το χρονικό διάστημα δέκα (10) μηνών από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ποσού ύψους 24.552€. «Δηλαδή, η πολιτική ηγεσία θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι μόνο επικοινωνιακό και όχι ουσιαστικό, όπως ελλείψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και δομών», επισημαίνουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό με αυτό το σκεπτικό και για ποιους λόγους προσλήφθηκε η δημοσιογράφος - επικοινωνιολόγος και τι επιθυμεί ο υπουργός Υγείας να πετύχει με την πρόσληψη αυτή, αλλά και με ποια διαδικασία έγινε η συγκεκριμένη πρόσληψη. (διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο της ερώτησης)