NEA

Διαγωνισμοί προμηθειών ΕΟΠΥΥ: Πόσο «διαυγής» είναι η διαδικασία και οι αναρτήσεις τους στη Διαύγεια;

Διαγωνισμοί προμηθειών ΕΟΠΥΥ: Πόσο «διαυγής» είναι η διαδικασία και οι αναρτήσεις τους στη Διαύγεια;

Την παρατήρηση -που απορρέει από τις αναρτήσεις των αποφάσεων της διοίκησης  του ΕΟΠΥΥ στη Διαύγεια- ότι συμμετέχει μόνο μια εταιρεία σε σημαντικούς διαγωνισμούς, αναλαμβάνοντας τελικά και το έργο, έκαναν οι υπεύθυνοι βουλευτές του τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, καταθέτοντας σχετική ερώτηση στη βουλή.

 Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας και αν. τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και ο Βασίλης Οικονόμου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Υγείας, απορίες εγείρουν οι διαδικασίες που τηρούνται στον ΕΟΠΥΥ και καταθέτουν σχετική ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

 Οι δύο βουλευτές επισημαίνουν σχετικά με τις αναρτήσεις των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ στη Διαύγεια είναι το φαινόμενο συμμετοχής μόνο μιας εταιρείας σε σημαντικούς διαγωνισμούς, στην οποία και τελικά κατακυρώνεται το έργο. Επίσης, τονίζουν ότι οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ αναρτώνται στη Διαύγεια είτε με μεγάλη καθυστέρηση είτε κάποιες φορές και καθόλου.

Για το λόγο αυτό, ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς σε πόσους από τους διαγωνισμούς υπήρξε μόνο ένα πλειοδότης στον οποίο τελικά ανατέθηκε το έργο, ποιο ήταν το σύνολο της δαπάνης σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς και πόσες αποφάσεις του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, ενώ έχουν χαρακτηριστεί ως αναρτητέες στο Διαύγεια, τελικά έχουν αναρτηθεί πολύ καθυστερημένα ή έως και καθόλου. (διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο της Ερώτησης).