NEA

Κλήθηκαν για κατάθεση συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος!

Κλήθηκαν για κατάθεση συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος!

Με παν-αττική στάση εργασίας -που έχει εξαγγελθεί από τις 11:00-15:00 σήμερα 12 Φεβρουαρίου- απαντά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), διαμαρτυρόμενη στην κλήση συνδικαλιστών από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος για Ανωμοτί κατάθεση. «Ανακάλυψαν ότι πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση κινδυνεύει η Δημοκρατία από την ΠΟΕΔΗΝ», σχολιάζουν οι συνδικαλιστές.

 

Για πρώτη φορά μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ενεργοποιείται το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος που ανήκει στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής/ Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας κατά του Συνδικαλιστικού Κινήματος.
«Σε συγκέντρωση Συνδικαλιστικών Στελεχών 2/4/2018 έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ζητήσαμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας για να θέσουμε τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημόσια Υγεία και οι λιγοστοί εργασιακά εξουθενωμένοι εργαζόμενοι.
Επίσης λόγω Πρωταπριλιάς επισημάναμε τα ψέματα της κυβέρνησης. Αντί συνάντησης μας «λιάνισαν» στο ξύλο τα ΜΑΤ. Τραυματίστηκαν συνάδελφοι οι οποίοι διακομίσθησαν για πρώτες βοήθειες σε εφημερεύον Νοσοκομείο.
Σε άλλη κινητοποίηση μας κατέσχεσαν τη ντουντούκα η οποία βρίσκεται στην Κρατική Ασφάλεια όπως ενημερώθηκε η δικηγόρος μας και εξετάζεται ως προϊόν εγκληματικής οργάνωσης για ταυτοποίηση των αποτυπωμάτων.
Σε αυτή την ντουντούκα παρεμπιπτόντως υπάρχουν τα αποτυπώματα και του Πρωθυπουργού, ο οποίος ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συμμετείχε στις κινητοποιήσεις μας κρατώντας την ντουντούκα για να χαιρετίσει τους εργαζόμενους. Τότε που το Κόμμα του είχε κηρύξει ανένδοτο κατά των Μνημονίων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία. 
Το συγκεκριμένο τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος έστειλε κλήση για παροχή εξηγήσεων στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ και την Προεδρεύουσα του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, «που ήταν μία από τους συναδέλφους που τραυματίστηκαν και διεκομίσθη σε Νοσοκομείο. Και δεν ξέρουμε πόσες άλλες θα ακολουθήσουν».
Η κλήση έγινε για να εξεταστούν ανωμοτί στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης με αδικήματα το μισό ποινικό κώδικα όπως διατάραξη ειρήνης, αντίστασης, σωματικές βλάβες κ.α. «Ανακάλυψαν ότι η Δημοκρατία κινδυνεύει από την ΠΟΕΔΗΝ και τους εργαζόμενους στην Υγεία και την Πρόνοια που καθημερινά σώζουν ζωές ασθενών.

Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019, κηρύσσουμε Παναττική Στάση Εργασίας 11.00πι-15.00μμ και συγκέντρωση 11:30πμ στο Τμήματα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.
Η Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11.30πμ, την ώρα που θα καταθέτουμε για να διαπιστώσουμε και εμείς ποιος και πόσος μεγάλος είναι ο κίνδυνος για το δημοκρατικό πολίτευμα από την ΠΟΕΔΗΝ.
Καλούμε συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς φορείς, τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου πλην Χρυσής Αυγής να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας. Να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση. Να πάρουν θέση στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που στόχο έχουν την καταστολή των κινητοποιήσεων. Θέλουν να επιβάλλουν «Γενικό Σιωπητήριο». Μας αφορά όλους».

 

ΛΑΕ: Διώκονται συνδικαλιστές - Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης συνεχίζεται

 

Τη συμπαράστασή της στους συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΛΑΕ, ζητώντας, παράλληλα, την παύση των διώξεων τους και την αύξηση των δαπανών για την Υγεία.

 

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την κλήση σε «απολογία» του Πρόεδρου της ΠΟΕΔΗΝ και της Προεδρεύουσας του Σωματείου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου «ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» από το τμήμα «Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» για να δώσουν εξηγήσεις για την συνδικαλιστική τους δράση.

 

«Οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ διώκονται για τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην υποστελέχωση και την ουσιαστική διάλυση των Νοσοκομείων, στις μειώσεις των δαπανών για την Υγεία και συνολικά για τους αγώνες τους για την προστασία και την αναβάθμιση του Δημόσιου συστήματος Υγείας. Είναι η πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση, που καλούνται συνδικαλιστές να απολογηθούν για την συνδικαλιστική τους δράση, από το γνωστό πλέον σε όλους μας τμήμα «Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

 

Τονίζει, τέλος, η ΛΑΕ ότι αυτές είναι πρακτικές, που αποτελούν δημοκρατική εκτροπή και παραπέμπουν πολλές δεκαετίες πίσω και «καταγγέλλει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και την προσπάθεια περιορισμού των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών».

 

Εκφράζει την πλήρη συμπαράσταση της στους συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ.

 

Τα σωματεία των εργαζομένων καταδικάζουν την πρακτική της Κυβέρνησης

Με επιστολές τους τα Σωματεία Εργαζομένων συμπαρίστανται στους συνδικαλιστές και καταδικάζουν τη συγκεκριμένη πρακτική της κυβέρνησης:

 

Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Βορείου Αιγαίου

Ιπποκράτης του Κρατικού Νοσοκομείου "Ο Άγιος Ανδρέας"

Το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Νομού Λάρισας

Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ιωαννίνων

του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ερυθρού Σταυρού

από τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιπποκράτειου Αθηνών.

του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και των Κ.Υ. Άρτας.