NEA

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά βίας στα νοσοκομεία

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά βίας στα νοσοκομεία

Άγρια επίθεση από πατέρα παιδιού που βρέθηκε στα επείγοντα, δέχτηκε διοικητική υπάλληλος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία». Όπως καταγγέλλει η εργαζόμενη, εκείνη και μία νοσηλεύτρια έπεσαν θύματα ενός έξαλλου πατέρα, ρομά, ο οποίος κινήθηκε εναντίον της νοσηλεύτριας η οποία κατάφερε να ξεφύγει με αποτέλεσμα ο πατέρας μετά να επιτεθεί στην υπάλληλο.

Σύμφωνα και με την ιατροδικαστική έκθεση, η υπάλληλος έχει υποστεί κατάγματα άνω άκρων αλλά και ισχυρό μετατραυματικό σοκ.

Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο Πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου κ. Δήμος Κωνσταντόπουλος. «Το νοσοκομείο είναι ξέφραγο αμπέλι», είπε. «Καθημερινά αντιμετωπίζουμε περιστατικά βίας. Η πολιτεία πρέπει να λάβει τα μέτρα της. Εργαζόμενοι δέχονται επιθέσεις ακόμη και με σουγιάδες. Μας βρίζουν και μας απειλούν».

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά άλλων παρόμοιων που το τελευταίο διάστημα φαίνεται να αυξάνονται στα δημόσια νοσοκομεία, με πρωταγωνιστές εξαγριωμένους ασθενείς και συνοδούς που επιτίθενται σε γιατρούς και υπαλλήλους των νοσοκομείων.