NEA

Η εβδομάδα αρχίζει με κινητοποιήσεις στο υπουργείο Υγείας

Η εβδομάδα αρχίζει με κινητοποιήσεις στο υπουργείο Υγείας

Αφορμή της διαμαρτυρίας των εργαζόμενων οι επικείμενες απολύσεις συμβασιούχων πρώην εργολαβικών υπαλλήλων στον «Άγιο Σάββα» και άλλα νοσοκομεία.

 

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 8.30 σήμερα το πρωί αλλά και με στάση εργασίας από τις 6πμ σήμερα ως τις 3μμ,  το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» -με τη στήριξη της ΠΟΕΔΗΝ- καταγγέλλει τη διοίκηση του νοσοκομείου ότι προκήρυξε εσωτερικό διαγωνισμό για την καθαριότητα, ενώ οι ήδη υπηρετούντες στο συγκεκριμένο τομέα κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο.

 

Το σωματείο διαμαρτύρεται, επίσης, επειδή –όπως υποστηρίζει– στις αρχές του χρόνου, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε δεσμευθεί να δοθεί ενιαία λύση για όλα τα νοσοκομεία.

 

Να υπενθυμίσουμε εδώ, ότι στις περισσότερες μονάδες του ΕΣΥ υπηρετούν συμβασιούχοι στην καθαριότητα. Οι συμβάσεις έχουν ήδη παραταθεί μια φορά και οι εργαζόμενοι ζητούν νέα παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου, ωσότου υπάρξει ενιαία προκήρυξη.

 

Για το λόγο αυτό, οι εργαζόμενοι στον «Άγιο Σάββα» κατηγορούν τη διοίκηση ότι αυθαιρετεί «ενώ θα έπρεπε να ζητά τη μονιμοποίηση των καθαριστριών οι οποίες καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

 

Στη σημερινή κινητοποίηση των εργαζόμενων στον «Άγιο Σάββα», μετέχουν και οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, που υποστηρίζουν ότι λήγουν οι συμβάσεις του πρώην εργολαβικού προσωπικού (καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι, φύλακες) το οποίοι οδηγείται σε απόλυση.