NEA

ΑΠΟΨΗ: Πολιτική κούραση και απόλυτη ξεφτίλα

ΑΠΟΨΗ: Πολιτική κούραση και απόλυτη ξεφτίλα

Από την Κατερίνα Βουρλάκη

Δεν έχει τέλος η κατηφόρα, η κατρακύλα και ο ξεπεσμός της πολιτικής ζωής αυτού του τόπου. Αν κάποτε πιστεύαμε ότι το τέλος της αξιοπρέπειας ήταν ο χαιρετισμός του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου στην κ. Δήμητρα Λιάνη, σίγουρα δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι χρόνια αργότερα θα ακούγαμε πολιτικούς να καθυβρίζονται με απίστευτους χαρακτηρισμούς μέσα στη Βουλή, πολιτικούς να κατηγορούν δημοσιογράφους μετά θάνατον, υπουργούς να ηχογραφούν την τηλεφωνική τους συνομιλία με τον κεντρικό Τραπεζίτη της χώρας και μάλιστα χωρίς τη συναίνεσή του!

Τα πολιτικά ολισθήματα που ζούμε, πραγματικά δεν έχουν τέλος. Ωστόσο, τα πολιτικά ολισθήματα του κ. Πολάκη δεν έχουν και ταίρι! Δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Ωστόσο δεν θα πάψει ποτέ να μου προκαλεί απέχθεια η συμπεριφορά ενός δημόσιου προσώπου που χρησιμοποιεί τη μαγκιά, το νταϊλίκι και τον τσαμπουκά για να περάσει τις θέσεις του. Κατά βάση, δείχνει πόσο αδύναμος είναι πολιτικά και πόσο φτωχός, προφανώς, είναι ο λόγος του, που αναγκάζεται να καταφύγει στο bullying όσων θεωρεί αντιπάλους του, για να επιβληθεί, για να αποδείξει ότι είναι ο βασικός «παίκτης» και κάνει ό,τι γουστάρει.

Αυτό που με εξοργίζει ακόμη περισσότερο είναι η ευκολία με την οποία κατηγορεί, βρίζει, βγάζει προσωπικά δεδομένα, αγνοεί τους νόμους, αγνοεί τους τρόπους καλής συμπεριφοράς που προφανώς ποτέ δεν έμαθε, αγνοεί τους πάντες, με μόνο προφανή σκοπό την ολοκλήρωση της πολιτικής του ατζέντας.

Είναι τόσο θλιβερό οι πολιτικοί μίας χώρας να δίνουν αυτά τα παραδείγματα. Σκεφτείτε πόσο σοβαρό παράπτωμα και σχήμα οξύμωρο είναι ένας πολιτικός να αγνοεί επιδεικτικά τους νόμους αλλά ο ίδιος να νομοθετεί με την ψήφο του στη βουλή, και να περιμένει από τους πολίτες να συμμορφωθούν!

Κατάρρευση των θεσμών, ηθική κατάπτωση, απόλυτη ξεφτίλα. Όλα «πεταμένα» σε μία καρέκλα με τον τίτλο «υπουργός-πολιτικός».

Και η μόνη ερώτηση που θα ήθελα να κάνω στον υπουργό αν τον έβλεπα ποτέ από κοντά είναι «είσαστε ευχαριστημένος με τον εαυτό σας κ. υπουργέ; Όταν το βράδυ πηγαίνετε στο σπίτι σας θεωρείτε ότι έχετε προσφέρει το καλύτερο στους πολίτες αυτής της χώρας;».

Μας κουράσατε κ. Πολάκη. Γιατί τόση μαγκιά κανείς δεν την αντέχει…